Hermunen urakoi Turun SM-osakilpailussa kahdessa lajissa

Ammattilaisena ajava Hermunen on harvinainen näky kotimaisilla radoilla, mutta tällä kertaa Hermunen osallistuu myös supermotokilpailun yhteydessä järjestettävään supercrossin SM-osakilpailuun.

– Maailman- ja Italian mestaruussarjojen kisakalenterit mahdollistavat ajamiseni Suomessa. Supermoton SM-osakisaa lähden ajamaan tosissani ja voitto mielessä, vaikka ilman riskejä kuitenkin. MM-kausi jatkuu viikko Turun kisan jälkeen, joten mitään isoja riskejä en aio ottaa. Supercrossiin osallistun oikeastaan huvin vuoksi. Tykkään ajaa crossia, eikä Suomessa juuri ole kunnollisia supercrossratoja. Nyt sellainen tulee Turkuun, Hermunen selvittää.

Isobritannialaista SHR Supermoto -tiimiä edustava Hermunen kilpailee Turun supermotokilpailussa italialaisella TM-tehdaspyörällä, joka on lähes samanlainen kuin hänen MM-sarjassa käyttämänsä. MM-sarjassa Hermunen on siis voittanut tänä vuonna neljä erää kuudesta, mutta pisteissä hän on vasta neljäntenä. Syynä on kummassakin MM-osakilpailussa pieleen mennyt yksi erä.

– Yhdessä ensimmäisen osakilpailun erässä minut hylättiin, koska sain starttia ennen pyöräni käyntiin ulkopuolisen avun ansiosta. Toisessa osakilpailussa pyöräni sammui yllättäen jarrutuksessa eikä meinannut  käynnistyä. Siksi siitä erästä tuli häntäpään sijoitus, Hermunen kertoo.

– Tuntuu kuitenkin, että voin voittaa kaikki loput MM-erät, jos epäonni ei vain enää vaivaisi. Uskon olevani vauhdillisesti maailman nopein supermotokuski.

Turun Artukaisissa ajetaan supermoton ja supercrossin SM-osakilpailut lauantaina 16. kesäkuuta. Lauantaina ajetaan myös supercrossin merkeissä MXJ-luokan (14-18-vuotiaat) Suomen Cup -osakilpailu.

Sunnuntaina on vuorossa supercrossina MXC/A-luokan (12-15-vuotiaat) Suomen Cup -osakilpailu sekä MXJ- ja MXB-luokkien (yli 19-vuotiaat) kansalliset kilpailut.

Uusin numero