Hermunen tutun rentona FIM Gaalassa: ”Aika helppo mestaruus”

Kirkkaat parrasvalot eivät lippispäistä miestä häikäisseet, kun rennonoloinen Hermunen kuvaili mestaruuttaan sittenkin ”aika helpoksi”.

Hermunen käynnisti kauden huimasti viimeistelemällä miltei näytöstyyliin voitot yhdeksässä ensimmäisessä erässä. Pahimmilla haastajilla, ranskalaisilla Thomas ja Adrien Chareyrella ei tuntunut olevan jakoa suomalaisen vauhtiin.

– Otin hyvän ja startin kauteen ja siinä vaiheessa Thomas ja Adrien eivät olleet parhaassa mahdollisessa terässä.

Hermunen myönsi, että hänellä ei ollut missään vaiheessa kautta suurempia vaikeuksia matkalla mestaruuteen. Tilanne oli kontrollissa ja Hermunen tiesi, että ajamalla häneltä ei ensimmäistä titteliä riistetä.

– Olin niin paljon Thomasia ja Adrienia nopeampi. Tiesin, että heidän oli aikalailla mahdotonta saavuttaa minua. Siinä mielessä tämä mestaruus oli aika helppo, pudotteli pressitilaisuudessa hallienduron puolalaisässän Taddy Blazusiakin ja maaradan kestomestari Joonas Kylmäkorven välissä istunut Hermunen.

Kylmäkorpi: ”Vaikea kausi”

FIM Gaalan vakiovieras Kylmäkorpi ajoi maaradalla jo neljännen peräkkäisen mestaruuden. Siihen ei kukaan muu ole hänen lajissaan koskaan pystynyt.

Kylmäkorpi tosin painotti, että viimeisin MM-kulta oli kovan työn ja tuskankin takana.

– Vaikea kausi, jossa sain taistella mestaruudesta viimeiseen kilpailuun asti. Kauteen mahtui tällä kertaa takaiskuja ensin teknisten murheiden ja myöhemmin kahden kaatumisen muodossa, kertoi Kylmäkorpi.

Päivärinta: ”Toivottavasti Adolf
jatkaa kanssani myös ensi kaudella”

Suomalaiset moottoripyöräurheilijat saavuttivat kaudella 2013 kolme maailmanmestaruutta ja niistä jokaista juhlittiin Ranskan maaperällä.

Pekka Päivärinta tuuletti legendaarisella Le Mansin Bugatti-radalla jo neljättä ratamoottoripyöräilyn sivuvaunuluokan maailmanmestaruuttaan. Hänen sveitsiläiselle purkkiorjalleen Adolf Hännille mestaruus oli kolmas.

Päivärinnalta kyseltiin Gaalan pressitilaisuudessa ensi vuoden suunnitelmia, mutta ainakaan vielä Monacossa siihen ei täysin selventävää vastausta saatu.

– Käymme neuvotteluja koko ajan ensi kaudesta. Toivon, että Adolf jatkaisi kanssani myös tulevalla kaudella tavoitteena maailmanmestaruus, totesi Päivärinta.
 

Uusin numero