Hermunen taistelee MM-kullasta

– Olen sarjassa toisena ja jaossa on yhä iso tukku MM-pisteitä. Kaikki on mahdollista. Mestaruudesta ajetaan ehdottomasti, vahvistaa parhaimmillaan pronssia kaudella 2010 saavuttanut Hermunen, 24.

Hermunen on nostanut tasoaan sitä mukaa, mitä korkeammalle aurinko on noussut. Hän voitti juhannuksen aikoihin ajetun edellisen MM-osakilpailun Bulgarian Plevenissä. Pleveniä edelsivät neljännet sijat Italian Ottobianossa ja Sisilian maaperällä Palermossa.

– MM-sarja on sujunut tähän mennessä hyvin, huonosti ja hyvin huonosti, virnistää vantaalaiskuljettaja tutun rentoon tyyliinsä.

Kausi ei tosiaankaan käynnistynyt toivotulla tavalla, kun Hermusen suoritus hylättiin hieman kyseenalaisesti Ottobianon avauserässä. Kaksi seuraavaa erää olivatkin sitten hänen näytöstään.

– Kauteen on mahtunut tähän mennessä kaksi huonoa erää. Kunhan saan vielä karistettua tuon huonon tuurin kannoiltani, niin hyvää tulee.

Yhdeksästä MM-erästä
komeat kuusi voittoa

Brittitiimi SHR Supermoton TM-pyörällä kilpaileva Hermunen on ollut erävoittojen määrässä mitattuna MM-sarja nopein kuljettaja. Hän on voittanut yhdeksästä erästä kovalla prosentilla kuusi.

Se on puolet enemmän, mihin vastaavalla tehdaspyörällä sarjaa 22 pisteen erolla Hermuseen nähden johtava ranskalaiskuljettaja Thomas Chareyre on pystynyt.

– Vauhtini on tällä kaudella sillä tasolla, missä sen kuuluukin olla, vakuuttaa Hermunen.

Sille vahvistuksen tarjoaa myös Italian sarja, jota Hermunen on dominoinut näytöstyyliin. Italian sarjan tasossa ei tingitä, sillä siellä ovat mukana kaikki MM-sarjan kärkikuljettajat.

– Olen ollut ykkönen Italian sarjan kaikissa kolmessa osakilpailussa. Kun MM:ssä ja Italian sarjassa ajetut erät ynnätään yhteen, niin olen voittanut täyden tusinan 15:sta.

Maailmanmestaruus
kolmen kuskin kauppa

Hermunen ajaa MM-sarjassa takaa Thomas Chareyrea ja suomalaista puolestaan hiillostavat Hondaa kuskaava italialainen Ivan Lazzarini sekä Aprilialla kilpaileva Adrien Chareyre. Hermusella on koossa 175 pistettä ja hänen lähimpien uhkaajiensa lukemat ovat 171 sekä 163.

– Uskoisin kuitenkin, että mestaruus on kolmen, eli Chareyren veljesten ja minun välinen kauppa. Lazzarini ei yllä aivan meidän vauhtiimme, mutta hän on hyötynyt tähän mennessä minun ja Adrienin epäonnesta, tuumii Hermunen.

Kauden neljännen MM-osakilpailun näyttämö Grobnik Autodrome huokuu historiaa Rijekassa. Supermoton MM-sarjan osalta estradi on silti neitseellinen.

– Se on meille kaikille uusi rata. Tämä sopii toisaalta hyvin minulle. Olen ollut aina nopea oppimaan uusia ratoja, Hermunen viittaa häntä odottavan 1500 metrin mittaisen työmaan suuntaan.

Kaikkien mahdollisuuksien MM-kausi jatkuu Kroatian jälkeen 19. elokuuta Sveitsin Lignierissa. Lopulliset ratkaisut kypsyvät 29. syyskuuta Ranskan Carolessa.

Uusin numero