Hermunen nousi osakilpailuvoitolla MM-pronssille

Hermunen lähti Saloun osakilpailuun MM-sarjan nelospaikalta, seitsemän pistettä ranskalaista Thierry van den Boschia jäljessä. Hallitseva maailmanmestari Van den Bosch keskeytti kaksi ensimmäistä erää eikä startannut kolmanteen. Samalla Hermunen nappasi kaksi ensimmäistä erää nimiinsä ja ajoi päätöserässä kolmanneksi. Niillä Husqvarnan tehdaskuljettaja otti osakilpailuvoiton ja nousi selvällä erolla MM-pronssille. Van den Bosch romahti pisteissä kuudenneksi.

– Olen tietenkin erittäin tyytyväinen tähän kisaan ja erittäin iloinen MM-pronssista. Henkilökohtaisella tasolla tämä on iso asia, mutta myös siten, että olen ensimmäinen suomalainen supermotojen MM-mitalisti. Aiemmin olin jo ensimmäinen suomalainen MM-osakilpailuvoittaja. Eikä siis joka jätkällä ole MM-mitalia, Hermunen riemuitsi.

– En tiedä, mikä van den Boschilla oli tänään. Ainakin hän taisi kaatua, mutta olisiko sitten ollut paineita. Vaikka täytyy myöntää, että kyllä minuakin hieman jännitti ennen avauserää. Sinänsä erään oli kuitenkin helppo lähteä, koska olin aika-ajossa toinen ja van den Bosch vasta kymmenes.

Osakilpailun toiseksi ajoi Hermusen ranskalainen tiimitoveri Adrien Chareyre, jonka suomalainen päästi ohitseen ja voittoon kolmannessa erässä. Samalla Chareyre nousi MM-pisteissä viidenneksi.

Maailmanmestaruuden vei Espanjassa kolmanneksi ajanut Adrien Chareyren Thomas-veli. Italian Davide Gozzini palkittiin viisiosaisen kauden päätteeksi MM-hopealle. Chareyre ja Gozzini lähtivät tasapisteissä päätösosakilpailuun, missä Chareyre keräsi kaksi pistettä enemmän.

Uusin numero