Hermunen lataa tylyä tekstiä supermoton MM-sarjan kuvioista

– Promoottori on p….stä, tylyttää Hermunen.

Hermusen napakka vastaus tuli kysymykseen siitä, miksi kansainvälisen moottoriliiton FIM:n tiistaina julkaisemalta, Aradissa ensi viikonvaihteena ajettavalta Romanian MM-osakilpailun S1-luokan kuljettalistalta ei löydy kuin vaivaiset 12 nimeä.

– Kavereita ei kiinnosta lähteä mukaan siihen nähden, mitä se tulee maksamaan. En nyt muista tarkalleen, mitä osallistuminen nykyään MM-osakilpailuun maksaa, mutta se on jotain ihan älytöntä, kuittaa Hermunen.

Mahdollinen menestyskään ei ole enää mikään porkkana.

– Kyllähän se tiedetään, että aika harvalla kuljettajalla on mahdollisuus voittaa tässä sarjassa, Hermunen viittaa itsensä sekä ranskalaisveljesten Thomas ja Adrien Chareyren puoleen.

Raha ratkaisee

Palkintoraha olisi tietenkin yksi houkutin hälyttävästi näivettyvälle MM-sarjalle, jonka ensimmäisessä osakilpailussa Ranskan Rivelsatesissa oli mukana 14 kilpailijaa. Vielä viime kaudella S1-luokan kuljettajamäärät liikkuivat lähemmäs 20:ssa.

– Vai on Romaniassa mukana 11 kilpailijaa? No, ei mua oikein edes kiinnosta. Järjestäjältä ei saa nykyään mitään muuta kuin paskaa palvelua!, täräyttää Hermunen.

MM- ja EM-sarjan promoottorina on toiminut tästä kaudesta alkaen BProm Sport-yhtiö. Aiemmin ja pitkään supermotoa hallinnoi motocrossin MM-sarjan taustalta paremmin tunnettu Youthstream.

Supermoton MM-sarja voi siis tänä vuonna ainakin alkukauden osalta huonosti, mutta toisaalta EM:ssä kaikki vaikuttaa tuntuvasti valoisammalta.

Aradin Vik Power-radalla ajaa tulevana viikonvaihteena EM-pisteistä 23 S2-luokan kuljettajaa. Heidän joukossaan ovat suomalaiset Asseri Kingelin ja Toni Klem. Kingelin on Ranskan avausosakilpailun jälkeen pisteissä kolmantena ja Klem neljäntenä.

Hermunen poimi Rivesaltesista kolmanneksi korkeimmat MM-pisteet Thomas ja Adrien Chareyren takana.

– Se kisa ei sujunut suunnitelmien mukaan. Nyt ei lähdetä muuta kuin voittamaan Aradiin, jossa en ole kilpaillut koskaan ennen, sanoo Hermunen.

* S1-luokan kuljettajalista supermoton 2/7 MM-osakilpailussa Romanian Aradissa:
Thomas Chareyre Ranska, TM Racing Factory
Adrien Chareyre Ranska, Fast Wheels Aprilia
Christian Ravaglia Italia, Honda Racing Assomotor
Constantin Traistaru Romania, KTM
Ivan Lazzarini Italia, Honda L30 Racing
Andrea Occhini Italia, Suzuki BRT Mabomotor
Pavel Kejmar Tshekki, Husqvarna 833 Racing Team
Angel Karanyotov Bulgaria, Honda Team Bulgaria
Alexander Georgiev Bulgaria, KTM Team Bulgaria
Mauno Hermunen Suomi, TM SHR
Petr Vorlicek Tshekki, TM SHR

Uusin numero