Hermunen käynnisti kauden vakuuttavilla voitoilla Brasiliassa

Hermunen hallitsi jo harjoituksia ja aika-ajoja, mutta avauspäivän kisan ensimmäinen kierros ei sujunut täysin suunnitelmien mukaan.

Brasilian seitsenkertainen mestari Rafael Fonseca karautti kättelyssä kärkeen. Hermusen hiillostus tuotti kuitenkin pikapuoliin tulosta ja sen jälkeen häntä ei pidätellyt enää kukaan.

Hermunen karkasi jo yli neljän sekunnin johtoon, kunnes sade iski ja loppukierroksille kartingradalla edennyt kilvanajo keskeytettiin punaisin lipuin.

Siinä vaiheessa kolmanneksi pudonnut Fonseca oli joutunut antamaan periksi myös vuoden 2012 Euroopan mestarille, tshekki Petr Vorlicekille. Neljänneksi kisassa päätyi isäntämaan Laszlo Piquet.

Hermunen jatkoi sunnuntaina siitä, mihin hän lauantaina jäi. Vantaalainen viiletti voittoon samalla kun Fonseca pystyi vuorostaan pitämään Vorlicekin takanaan.

Hermunen hoiti kokonaiskisan voiton nimiinsä maksimipistein 40. Fonseca ja Vorlicek kuittasivat plakkariinsa 32 pistettä.

– Oli erittäin mukavaa kilpailla Brasiliassa täyden katsomon edessä ja yleisön kannustaessa. En tehnyt kummassakaan kisassa virheitä ja voitin, Hermunen kuittasi MultiDesportosin sivuilla.

MM-kausi käynnistyy
Hermusen kultaestradilla

Supermoton MM-sarja käynnistyy 20. huhtikuuta Ranskan Rivesaltesissa, eli samassa paikassa, jossa Hermunen varmisti viime syyskuussa uransa ensimmäisen mestaruuden.

Kausi 2014 tuo MM-sarjaan pieniä muutoksia ainakin aika-ajosysteemiin ja nähtävästi myös rengassääntöä ollaan rukkaamassa. 40 minuutin mittainen aika-ajo ajetaan jatkossa kahdessa osassa siten, että viimeisellä kymmenminuuttisella rataa kiertävät enää kahdeksan nopeinta ja paalupaikasta taistelevaa kuljettajaa.

Suuntaus on siis sama, johon MotoGP-luokassa päädyttiin onnistuneesti jo viime vuonna ja johon myös Superbiken MM-sarjassa siirrytään alkavalla kaudella.

Supermoton kauden 2014 alustava MM-kalenteri:
20.04. Rivesaltes, Ranska
11.05. Pleven, Bulgaria
18.05. Arad, Romania
01.06. Paikka avoin
15.06. Sosnova, Tshekki
06.07. Franciacorta, Italia
20.07. Kuressaari, Viro
14.09. Trento, Italia
05.10. Mettet, Belgia

MM-joukkuekilpailu:
12.10. Pleven, Bulgaria
 

Uusin numero