Hermunen jyrää voitosta voittoon supermoton MM-sarjassa

Ensimmäistä maailmanmestaruuttaan kylmähermoisesti hakeva Hermunen ajoi Tshekin Sosnovassa näyttävillä linjoilla molempien erien ykköseksi.

Hermunen johtaa sarjaa kolmen osakilpailun jälkeen maksimipistein. Hallitseva ranskalaismestari Thomas Chareyre tulee toisena 18 pistettä suomalaisesta.

TM-pyörillä kilpailevat Hermunen ja Chareyre määräsivät tahdin helteisessä Sosnovassa aika-ajosta lähtien. Chareyre vei nimiinsä paalupaikan ja Hermunen oli toinen.

Osat vaihtuivat kuitenkin warm up-sessiossa ja sama meno jatkui ensimmäisessä kisaerässä. Hermunen hoiti sen nimiinsä 0,817 sekunnin erolla Chareyreen.

Kärkikaksikko erottui jälleen muista, sillä kolmanneksi Aprilialla ajanut Adrien Chareyre jäi Hermusesta 9,701 sekuntia.

Jälkimmäisessä erässä mikään ei muuttunut kärkiduon osalta Hermusen voittomarginaalia lukuun ottamatta. Sitä kertyi vuorostaan 1,059 sekuntia Thomas Chareyreen.

Italialainen Ivan Lazzarini kiirehti kolmanneksi 3,019 sekuntia voittajasta. Lazzarini on kolmantena myös sarjassa pistein 109. Hermusen plakkarista löytyy 150 pistettä.

– Kuusi kisaa ja kuusi voittoa. Näyttää siltä, että tämä voi olla minun kauteni, heitti jälkimmäistä erää alusta lähtien kärkipaikalta kontrolloinut Hermunen.

– Minulla oli vielä aika-ajossa hieman hankaluuksia, mutta ensimmäisessä erässä meni jo paremmin ja toisessa vieläkin paremmin, jatkoi Hermunen.

Kingelin hätyytteli
kärkeä EM-sarjassa

S2-luokan EM-sarjaa ajava Asseri Kingelin oli Hondan puikoissa lähellä erävoittoa Sosnovassa. Britti Malachi Mitchell-Thomas piti TM:llä kuitenkin pintansa 1,214 sekunnin turvin.

Sami Salstola oli TM:llä avauserässä seitsemäs 21,439 sekuntia voittajasta. KTM:llä kilpailevan Toni Klemin kohtaloksi koitui keskeytys.

Mitchell-Thomas tervehti ruutulippua ykkösenä myös toisessa erässä, jossa Kingelin ajoi kolmanneksi 2,880 sekuntia voittajasta. Salstola ajoi puolestaan kuudenneksi 25,792 sekuntia kärjestä. Olkapäänsä loukannut Klem oli sivussa jälkimmäisestä erästä.

EM-sarjan kärkipaikkaa pitää hallussaan Sosnovastaa sijat 6 ja 5 kuitannut hollantilainen KTM-kuljettaja Devon Vermeulen. Vermeulenilla on koossa 125 pistettä, eli vain yksi Mitchell-Thomasia enemmän.

Kingelin on hienosti kolmantena pistein 113. Salstolan 98 pistettä oikeuttavat kuudenteen sijaan. Klem on yhdeksäntenä pistein 60.

Seitsemän osakilpailua kattava MM-sarja jatkuu jo ensi viikonvaihteena Hermusen kotikisaksi luonnehditussa Kuressaaressa. Viro isännöi ensimmäistä kertaa supermoton MM-osakilpailua.

– Haluan voittaa molemmat kisat Virossa. Sen jälkeen voin ottaa vähän rennommin, totesi Hermunen.