Hermunen ja Dovizioso voittivat Marco Simoncellin muistokilpailun – Rossi kolmas ja Biaggi kahdeksas

Supermoton viime kauden MM-hopeamitalistin Hermusen ja MotoGP-luokan loppupisteissä neljänneksi sijoittuneen Dovizioson yhteisajaksi kirjattiin lukemat 1.06.10,556.

Aika syntyi Simoncellin kilpailunumeron mukaisesti 58 kierroksen puitteissa. Hermunen ajoi kilpailun toiseksi nopeimman kierrosajan 1.05,063.

Voittajapari sijoittui lauantain aika-ajossa neljänneksi. Silloin ajettiin sadekelillä ja myös kisa eteni miltei vastaavissa olosuhteissa.

– Meillä oli aika-ajossa pito-ongelmia, joten päätimme muuttaa säätöjä kisapäiväksi. Se osoittautui oikeaksi ratkaisuksi. Pito ei ollut vieläkään täydellinen, mutta riittävä voittoon, kertoi Hermunen.

Niskakivuista vielä viikolla Jerezissä ajetuissa Ducatin testeissä kärsinyt Dovizioso säteili hänkin tyytyväisyyttä.

– Nämä olivat kaksi upeaa päivää ja hieno tapa vaalia Marcon ainutlaatuista muistoa, sekä auttaa hänen nimeään kantavaa säätiötä, totesi Dovizioso.

Hermunen keräsi kehut Doviziosolta.

– Mauno oli erittäin vahva ja jätin pyörän viimeisessä vaihdossa luottavaisena hänelle. Johtomme oli siinä vaiheessa viisi sekuntia ja vaikka ero kavenikin, voittomme ei ollut uhattuna, vahvisti tiistaina olkapääleikkaukseen painuva Dovizioso.

Vääntö ”Sic Supermoto Day’n” voitosta oli kääntyä kellosta katsottuna tiukaksi, sillä paalupaikkapari Matt Winstanley-Christian Iddon jäi kärjestä vain 0,531 sekuntia.

Kärkiparit erottuivat muista. Duo Hermunen-Dovizioso kukisti kolmanneksi sijoittuneen kaksikon Valentino Rossi- Thierry van den Bosch 29,315 sekunnilla.

Max Biaggi joutui tyytymään yhdessä Adrien Chareyren kanssa kahdeksanteen sijaan jo runsaan kierroksen voittajien takana.

Sic Supermoto Day'n tuotto kohosi 90 000 euroon, jonka Marco Simoncellin säätiö ohjaa valitsemiinsa avustuskohteisiin. Säätiötä johtaa edesmenneen kuljettajan isä Paolo Simoncelli.