Hermunen herkutteli täydet MM-pisteet Puolassa

Hermunen saavutti uransa ensimmäisen maailmanmestaruuden vuonna 2013. Viime vuonna hän huuhtoi hopeaa ja nyt tahti tapailee jälleen kiiltävintä.

RR-virtuoosi Max Biaggin omistaman X-Max -tiimin TM-pyörällä kilpaileva Hermunen johtaa sarjaa vakuuttavalla 24 pisteen erolla hallitsevaan ranskalaismestariin Thomas Chareyreen.

TM:n tehdaskuski Chareyrelle Puolan vierailu oli sysimusta, sillä hänet jätettiin molemmissa erissä vasta kuudenneksi.

– Thomas kaatui ekassa erässä ja toisessa ei vain kulkenut, kuittasi Hermunen.

Hermunen vei avauserän nimiinsä 3,331 sekunnin erolla italialaiseen Honda-kuljettaja Ivan Lazzariniin. Asseri Kingelin kiirehti Hondalla seitsemänneksi 53,599 sekuntia maanmiehensä takana.

– Aamun warm up’issa pyörä ei toiminut vielä yhtään. Saimme säädettyä sen kuitenkin sellaiseksi, että pääsin vetämään kunnolla. Myös sadekelin renkaat toimivat onneksi ihan ok, kertoi Hermunen.

Toisessa erässä Hermuselle tiukimman vastuksen KTM:n puikoissa tarjosi hollantilainen Devon Vermeulen, joka jäi voittajasta 1,070 sekuntia.

Puolasta neljänneksi korkeimmat pisteet poiminut Kingelin säväytti komeasti jälkimmäisessä erässä leikkaamalla maaliviivan kolmantena 5,090 sekuntia Hermusesta.

– Ehdin jo ajatella, että antaa Vermeulenin ajaa voittoon edelläni. Rata kuivui kuitenkin lopussa sen verran, että päätin ottaa koko tärkeän pistepotin pois. Tietenkin fiilis on nyt parempi ja 24 pisteen johto hyvä, mutta onhan näitä kisoja vielä jäljellä, tuumi Hermunen.

Kingelin on sarjassa seitsemäntenä pistein 107. Hermusella on koossa 188 pistettä.

EM-sarjan merkeissä TM:ää kuskaava Toni Klem täydensi hienon suomalaispäivän voittamalla S2-luokan avauserän ja ajamalla jälkimmäisessä toiseksi.

Saksalainen TM-kuski Marc Reiner Schmidt aloitti kakkosena ja päätti urakkansa voittajana.

Schmidt johtaa EM-sarjaa pistein 197. Klem on toisena 40 pistettä Shmidtiä jäljessä.

Kalenterin mukaan kausi jatkuu 12. heinäkuuta Katalonian kulmilla La Molinassa.

– Pitäisi jatkua, mutta eihän tämän sarjan kalenterista koskaan tiedä, huikkaa Hermunen.

Täydelliset tulokset:
http://www.supermotos1.com/results.php

Uusin numero