Hermunen aika-ajon kakkonen Kroatian MM-osakilpailussa

– Toisella nopealla pelit lähtivät lapasesta ja tökkäsin vasemman käteni maahan. Ranne on kipeä ja turvoksissa, mutta eiköhän se siitä hoidu kisakuntoon jäillä. Mennään lääkäriin sitten Suomessa, tuumi maailmanmestaruuden tavoitteekseen asettanut Hermunen.

MM-pisteissä toisena oleva Hermunen pysäytti kellot 1376 metrin mittaisella radalla lukemiin 58,364, joilla hän kukisti sarjaa johtavan ranskalaisen Thomas Chareyren viidellä tuhannesosalla.

Aika-ajon ykkönen oli MM-kärkimiehen veli Adrien Chareyre, joka pystyi peittoamaan session tapahtumia pääosin radan reunamilta seuranneen Hermusen 0,165 sekunnilla.

Lopullinen lähtöjärjestys ensimmäiseen kisaerään määräytyy sunnuntaiaamuna ajettavan Superpole aika-ajokisan perusteella.

– Superpoleen menee aika-ajon neljän nopeinta. Kaikki on siis tältäkin osalta yhä mahdollista. Jos ranne on paremmassa kunnossa, niin pystyn taistelemaan vielä paalupaikasta, suunnitteli Hermunen.

”Sikanopea rata!”

Juhannuksen aikoihin ajetun Bulgarian osakilpailun voitto vyöllään Kroatiaan saapuneen Hermusen päivä tapaili kaatumiseen asti täydellisyyttä. Hän takoi TM-pyörällään pohjat molempiin vapaisiin harjoituksiin.

– Fiilis on hyvä ja vauhti kohdallaan. Uskoisin, että olisin pystynyt hoitamaan aika-ajonkin edukseni ilman tuota takaiskua.

Rijekan radalla on mittavat perinteet, mutta supermoton MM-sarjaa siellä ajetaan nyt ensimmäistä kertaa. Hermusen tavoin helteinen Rijeka merkitsee uutta kokemusta myös muille kuljettajille.

– En kyllä pidä yhtään tästä sikanopeasta radasta, jossa painellaan alle minuutin kierrosaikoja. Rata on aivan liian nopea ja helppo.

Vantaalaiskuljettaja Hermusta ei vauhti tunnetusti huimaa, mutta jossain hänellekin tulevat rajat radan luonteen muodossa vastaan.

Rijeka, Kroatia.
Supermoton S1-luokan MM-osakilpailu 4/6. Aika-ajo:

1. Adrien Chareyre Ranska, Aprilia 58,199
2. Mauno Hermunen Suomi, TM + 0,165
3. Thomas Chareyre Ranska,     TM + 0,170
4. Ivan Lazzarini Italia, Honda + 0,355
5. Pavel Kejmar Tshekki,  KTM + 0,417
6. Elia Sammartin Italia, Suzuki + 0,591

Täydelliset tulokset:
http://www.youthstream.org/reslists.aspx?ct=4&c=10

Uusin numero