Herlingsin mestaruuskausi katkesi olkapäävammaan – myös MXoN jää ajamatta

Kauden 14 ensimmäistä GP:tä nimiinsä vienyt Herlings joutui jäämään sivuun viime sunnuntaina Bastognessa ajetusta Belgian osakilpailusta. KTM:n tehdastiimin kanssa kahden vuoden jatkosopimuksen solminut Herlings teloi olkapäänsä yrittäessään ohittaa lauantain karsintaerässä australialaista Dean Ferrisia.

Herlingsin tiimipäällikkö, kymmenkertainen maailmanmestari Stefan Everts vahvisti tiistaina iltapäivällä, että hänen suojatillaan on edessään useamman viikon toipumisjakso. Herlings kävi tutkituttamassa olkapäätään kahdella spesialistilla, joiden molempien ”tuomio” oli armoton: harjoittelu pyörän selässä voi käynnistyä korkeintaan viiden viikon kuluttua.

– Tämä oli tietenkin suuri pettymys Jeffreylle, tiimille ja faneille. Hän ei voi ajaa kahta viimeistä MM-osakilpailua. Ikävä kyllä loukkaantumisetkin kuuluvat tähän ammattiin. Toivomme Jeffreylle pikaista toipumista, viestitti Everts.

Kauden toiseksi viimeinen MM-osakilpailu ajetaan tulevana viikonvaihteena Matterley Basinin radalla Britanniassa. Yhteensä 17 osakilpailua kattava kausi kietaistaan pakettiin 8. syyskuuta Lieropin radalla Hollannissa.

MM-joukkuekilpailu (MXoN) odottaa vuoroaan 29. syyskuuta Teutschenthalin radalla Saksassa. Herlings on sivussa myös joukkuekisasta.

Uusin numero