Herlings toiselta planeetalta – löytyykö Cairolille haastajaa?

Hollantilainen Herlings ja italialainen Cairoli poimivat viime vuonna molemmat täydet pisteet Hyvinkäään hiekasta matkalle maailmanmestaruuksiin.

Samaan tahtiin tuikattiin menemään myös viime viikonvaihteessa Ruotsin Uddevallassa, jossa Herlings hoiti homman molemmissa erissä yli 40 sekunnin voittomarginaalilla.

Pisteiden valossa länsinaapurin puolella Cairolille tiukummin kampoihin pisti Yamahaa kuskaavaa belgialainen Jeremy van Horebeek, joka on myös sarjassa toisena.

Taannoin Hollannin TT:ssä Assenissa MotoGP-sarjan ilmapiiriä Valentino Rossin ja Jorge Lorenzon vieraana ihastellut Van Horebeek myönsi menestyksestään huolimatta Uddevallassa, että paljon jäi myös hampaankoloon erityiseti avauserän osalta.

Kyllä, Van Horebeek on takaa-ajajana Cairolin yksi kovimmista haastajista Hyvinkäällä, jos hermokontrolli kestää.

Desallea varjostaa
iso kysymysmerkki

Sarjassa 12 osakilpailun jälkeen toisena oleva Van Horebeekin maanmies Clement Desalle on toisaalta täysi arvoitus Hyvinkäällä.

Tällä kaudella neljä GP:tä nimiinsä napannut Suzuki-kuljettaja satutti selkänsä Uddevallan rytäkässä siksi pahoin, ettei hän ollut ainakaan vielä keskiviikko-iltana varma kilpailemisestaan Suomessa.

– En tosiaankaan tiedä tässä vaiheessa, kuittasi kaatumisiaan tuskastellut Desalle.

Strijbos hyökkää

Desallen tiimikaveri ja maanmies Kevin Strijbos sen sijaan hyökkää Hyvinkäällä kenties kauden tähän mennessä kovimmassa iskussaan.

Sarjassa neljäntenä oleva Strijbos sijoittui Ruotsissa kolmanneksi.

– Suomi merkitsee minulle starttia muutamille hyville kisoille, Strijbos vinkkaa Hyvinkään lisäksi Tshekin Loketin ja Belgian Lommelin suuntaan.

Strijbos nousi viime vuonna Hyvinkäällä podiumille Cairolin ja Desallen seuraksi.

– Toivotaan, että henkilökunta hoitaa radan lauantain jäljiltä hyvään kuntoon sunnuntain kisaeriin. Haluan toisen podiumsijoituksen sieltä, julistaa Strijbos.

Nagl nauttii ilman
suurempia paineita

Hondaa parhaimmillaan kärkivauhtia kyyditsevä ja maansa jalkapallomenestyksestä lisää virtaa saanut Max Nagl on hänkin onnistuessaan kova luu Hyvinkäällä.

KTM-taustansakin myötä varikkohuhuissa Antti Pyrhösen johtamaan Husqvarnan tehdastiimiin ensi kaudeksi liitetty Nagl teloi huhtikuussa ranteensa Eerselin radalla Hollannissa sattuneessa rajussa treenikolarissa.

Nagl joutui jäämään sivuun viidestä GP:stä palatakseen entistäkin ehompana ja voittajansa tositoimiin kotiyleisönsä edessä Teutschenthalissa.

Uddevallassa ei moisiin mainetekoihin enää ylletty, mutta kelpo suoritus sielläkin saatiin aikaan: avauserässä yhdeksäs ja jälkimmäisessä neljäs.

– Nautin ajamisesta Suomessa ja hiekalla. Hyvinkään rata on raskas, mutta pidän siitä ja uskon sen sopivan itselleni ja pyörälläni, pyörittelee Nagl.

Nagl myöntää, että hän ei ole loukkaantumisen ja pitkän toipilasajan jäljiltä fyysisesti vielä aivan parhaassa terässä.

– Minulla ei ole ollut näinä päivinä mahdollisuutta harjoitella täysillä fyysistä kuntoa parantaakseni, koska olisin ollut silloin väsynyt Hyvinkäällä. Tilanne on tältä osin vaikea, kun kisoja ajetaan viikon välein. Pyrin parantamaan tasoani pienin askelin, kuvailee Nagl tilannettaan ja tuntemuksiaan.

Mittavaa kotiyleisöä MXGP-luokassa huudattavat Ludde Söderberg ja Joni Roos.

Motocrossin MM-sarjan kärkikuusikkojen pistetilanteet Hyvinkäälle tultaessa:
MXGP-luokka:

1. Antonio Cairoli Italia, KTM     527
2. Jeremy van Horebeek Belgia, Yamaha 482
3. Clement Desalle Belgia, Suzuki 470
4. Kevin Strijbos Belgia, Suzuki 390
5. Shaun Simpson Iso-Britannia, KTM     267
6. Steven Frossard Ranska, Kawasaki 265

MX2-luokka:
1. Jeffrey Herlins Hollanti, KTM 544
2. Jordi Tixier Ranska, KTM 409
3. Arnaud Tonus Sveitsi, Kawasaki 389
4. Romain Febvre Ranska, Husqvarna 388
5. Dylan Ferrandis Ranska, Kawasaki 372
6. Tim Gajser Slovenia, Honda 350

Uusin numero