Herlings kullankiilto silmissään MM-crossin pohjoisen kiertueelle

Hollantilaisen KTM-kuljettajan tahti on ollut todella tuima tultaessa Ruotsin Uddevalassa ja Hyvinkäällä heinäkuun alussa viikon välein ajettaviin osakilpailuihin.

Herlings on vienyt nimiinsä seitsemän viimeistä GP:tä maksimipistein. Väkevän voittoputkensa huhtikuussa Bulgarian Sevlievossa käynnistänyt Herlings johtaa sarjaa jo 105 pisteellä.

Herlingsin viimeisin tupla nähtiin sunnuntaina Teutschentalin radalla Saksassa, jossa hän ajoi molemmissa erissä vakuuttavaan voittoon.

Herlings valloitti ensimmäistä kertaa Teutschenthalin, mutta koko uralla se tiesi hänelle jo 41. GP-voittoa. Kova saldo 19-vuotiaalle kuljettajalle.

– Tämä rata ei ole oikein koskaan soveltunut minulle, mutta tänä viikonloppuna näytin, mitä osaan tehdä. Minulla on mahtava vauhti päällä ja fiilis on tällä hetkellä todella hyvä. Olen valmis ajamaan kauden vahvasti loppuun asti, Herlings julisti KTM:n tiedotteessa.

Kullas 18:s Saksassa

Herlings kukisti Saksan osakilpailun avauserässä Hondaa kuskaavaan slovenialaisen Tim Gajserin 21,320 sekunnilla.

Harri Kullas päätyi KTM:llä 15:nneksi reilut 1.26 minuuttia voittajasta.

Herlingsin tahti oli jälkimmäisessä erässä vieläkin rajumpi. Jälleen toiseksi tuikannut Gajser sai tunnustaa Herlingsin jo 41,321 sekunnilla nopeammakseen. Kullas oli 20:s 1.45,903 voittajasta.

Kullas poimi Saksan maaperältä seitsemän MM-pistettä, jotka oikeuttivat GP:n 18. sijaan.

Nagl ja Desalle veivät
MXGP-luokan erävoitot

MXGP-luokan erävoittoihin ylsivät loukkaantumisen jäljiltä upean paluun kotiyleisön edessä tehnyt Honda-kuljettaja Max Nagl ja Suzukia käskyttyvä belgialainen Clement Desalle.

MM-kärki Tony Cairoli kuittasi eräsijat 5 ja 4. Flunssan kourissa kurvaillut ja esitykseensä pettynyt italialainen KTM-kuljettaja jäi avauserässä Naglista 11,663 ja jälkimmäisessä Desallesta 23,148 sekuntia.

Desalle oli Saksan GP:n ykkönen 47 pisteellä. Nagl nappasi kakkossijan 39 pisteellä.

Saksassa viidenneksi jätetty Cairoli johtaa sarjaa 11 osakilpailun jälkeen pistein 477. Desalle hiillostaa 25 pisteen päässä.

Täydelliset tulokset:
http://www.mxgp.com/results/standings
 

Uusin numero