Herlings hirmuiskussa Hyvinkäälle

MX2-luokassa edelleen myös ensi kaudella kilpaileva 19-vuotias hollantilainen KTM-kuljettaja on tällä hetkellä täysin ylivertainen vastustajiinsa nähden.

Sarjaa vakuuttavalla 135 pisteen erolla toisena olevaan ranskalaiseen tiimikaveriinsa Jordi Tixieriin johtava Herlings on ajanut kahdeksan GP-voittoa putkeen.

Niistä viimeisin irtosi Ruotsin Uddevallassa tavalla, joka ei jättänyt jossitteluille sijaa. Herlingsin voittomarginaali oli avauserässä 43,692 ja jälkimmäisessä 42,354 sekuntia.

– Tein tänään mitä minun pitikin tehdä. Voitin molemmat erät ja kasvatin piste-eroani toiseen sijaan nähden. Olen ylpeä tästä viikonvaihteesta. Minulla oli sunnuntaina tosi hauskaa pyörän kanssa, Herlings muotoili.

KTM:ää kuskaava Harri Kullas kuittasi länsinaapurin puolelta sijat 17 ja 14. Kullas jäi voittajasta jälkimmäisessä erässä 1.42 minuuttia.

Herlingsillä on 12 osakilpailun jälkeen plakkarissaaan 544 pistettä. Kullaksen 83 pistettä oikeuttavat sijaan 19.

Tupla myös Cairolille

Herlinginsin italialainen tiimikaveri Tony Cairoli määräsi Uddevallassa marssijärjestyksen puolestaan MXGP-luokassa. Cairoli tervehti ruutulippua voittajana molemmissa erissä.

Cairoli piti ensimmäisessä erässä belgialaisen Suzuki-kuljettaja Kevin Strijbosin 3,481 sekunnin turvin takanaan.

Toisessa erässä Cairoli kukisti Yamahaa kuskaavan belgialaisen Jeremy van Horebeekin 4,201 sekunnilla.

– Olen varsin tyytyväinen tähän viikonvaihteeseen. Rata oli raskas ja liukas tänään, joten olosuhteet eivät olleet minulle mieluisat. Pystyin kuitenkin ottamaan kaksi hyvää starttia ja kontrolloimaan eriä, kertoi Cairoli.

Cairoli jahtaa kuudetta peräkkäistä pääluokan titteliä ja tahti on kohdallaan. Cairoli johtaa sarjaa Suomeen tultaessa pistein 527-482 Van Horebeekiin nähden.

Täydelliset tulokset:
http://www.mxgp.com/results/standings

Uusin numero