Helsinki ylivoimainen mestari

Pääkaupungin joukkue jyräsi Tampereen Kaanaan raskaalla hiekalla mestaruuteen täysin ylivoimaisesti. Junioreiden kisassa taas Vantaan Moottorikerho osoitti olevansa sekä tasossa että sen laajuudessa valtakunnan ykkönen.

Helsinkiläisten matka kohti Suomenmestaruutta alkoi mallikkaasti, kun ensimmäisessä erässä Ludde Söderberg ajoi toiseksi ja Toni Eriksson vaisun startin jälkeenkin neljänneksi. Kisan avauserän voitti täysin suvereenisti Vantaan ykkösen Harri Kullas, viidenneksi ehtinyt Tuusulan ykkösen Miika Oinonen oli viimeinen, jota Kullas ei ohittanut kierroksella.

Mitalisuosikkeihin lukeutunut isäntäseuran ykkösjoukkue sai kovan kolauksen jo avauserässä, ensin Joonas Lehtiseltä hajosi moottori ja sitten Teemu Lehtinenkin joutui keskeyttämään rengasrikon vuoksi.

Toisessa erässä HMK:n kullanhuuhdontaa jatkoivat Söderberg ja Toni Matikainen. Söderberg ajoi jälleen hyvän erän ollen toinen. Erän voittajasta ei tälläkään kertaa ollut epäselvyyttä, Söderbergin lähdettyä viimeiselle kierrokselle kului vain noin neljä sekuntia kun Kullas jo saapui maaliin. Erän kolmoseksi ajanut Tampereen Jussi Nikkilä jäikin sitten jo kierroksen voittajasta.

Kolmannessa erässä Eriksson ei jäänyt enää startissa ihmettelemään, vaan nykäisi liikkeelle kärkiryhmässä ja otti nopeasti johdon käsiinsä. Koko reilu puolituntinen erä oli Erikssonin näytöstä, mies ajoi selvään voittoon todella vaivattoman näköisesti. Tämä sinetöi joukkueen voiton, Matikainen oli perusvarmalla ajolla yhdeksäs. Erän kakkos- ja kolmossijat menivät hajonneille joukkueille, Siilinjärven Santtu Tiainen oli toinen ennen Nikkilää.

Marko Jumppanen toi Vantaan ykköselle seitsemännen sijan ja kun Toni Nieminen ajoi erissä sijat 18. ja 21., joukkue otti SM-hopeaa.

Pronssista käytiin tiukkaa vääntöä vielä päätöserässäkin. Hyvinkään ykkösjoukkue oli kahden erän jälkeen bruttopisteissä vasta seitsemäs, mutta tuossa tuloksessa joukkueen rasitteena oli Aki Mannisen toisen erän keskeytyksen tuomat 38 sijoituspistettä. Atte Jousi oli päätöserän kuudes ja Tomi Seppänen kahdestoista ja näin joukkue puristi pronssille ohi Turun ykkösen.

Junioreissa sunnuntaina ajettiin kisan jälkimmäinen puolikas. Jo lauantaina vankat asemat ottanut Vantaan Moottorikerho jatkoi vahvana myös sunnuntaina. Niila Lappi ja Robin Selenius ajoivat eriensä kakkosiksi ja kun Tommi Metsola voitti kisan päätöserän oli kisan voitto heidän. Kerhon kakkosjoukkueesta Miro Sihvonen avasi päivän voitolla, Aleksis Merilä oli kolmas ja kun Kopi Raknam sijoittui kuudenneksi, he päihittivät Hyvinkään ykkösen hopeakamppailussa yhdellä sijoituspisteellä.

Hyvinkään kolmanneksi ajaneessa joukkueessa kilpailivat Antti Ahtila, Waltteri Malin ja Lari Jukola.

Tiedote: Totti Raittila

Uusin numero