Helsinki Racing Club järjesti RR-junioreille maailman parasta valmennusta

Paikalla olivat myös Clubin omat juniorivalmentajat Ari Vuori ja Annu Karttunen. Niklas Ajo ajoi MiniGP kuskien mukana radalla omalla Supermoto Husqvarnalla ja pääsi hyvin seuraamaan valmennettavien ajoa läheltä koko radan mitalla.

Lepotauot käytettiin valmentajien palautteen antamiseen jokaiselle henkilökohtaisesti, tämä on kuljettajien kehittymisen kannalta paras tilanne, kun palaute tulee heti yksilöllisesti jokaisen ajosetin jälkeen.

Aki Ajolla ja Niklas Ajolla on aikaisemmin, MM-sarjan lisäksi, myös usean vuoden kokemus Hondan NSF100 tuotantokilpureista.

Ajo Motorsport toi Hondat Suomeen vuonna 2005 MiniGP Academyn muodossa, jonka kautta melkein kaikki nykyiset maailman GP-ratoja kiertävät suomalaiskuskit kulkivat.

Nämä samat Hondat ovat edelleen nykyisten junioreiden käytössä. Kestävät ja käyttökustannuksiltaan edulliset MiniGP:t sopivat hyvin 8-13-vuotiaille asfalttiratojen kiertämiseen, näillä pääsee ajamaan useimmilla karting radoilla ja myös isoilla moottoriradoilla.

HelRC:n junioreista paikalla oli Suomen MiniGP-eliitti, Jenny ja Fanni Ruokolainen, Janne Nurmi ja  Imatran moottorikerhosta Lenni Klemetti. Myös Jarkko Nurmi oli ottamassa ensi kierroksia omalla minimopolla.

Muut kuljettajat ovat jo melko kokeneita ja vauhti on jo hyvällä tasolla, mutta löytyy myös paljon kehitettävää.

Felix Nässi pääsi ottamaan tuntumaa Niklas Ajon opastuksella Husqvarnan FS 450-supermotosta, joka on hyvä harjoitusmuoto RR-kuskeille ja toimii karting radoilla.

Helsinki Racing Club on tälle kaudelle perustanut RR-juniorivalmennusryhmän, joka suunnittelee ja toteuttaa valmennustapahtumat eri moottoriradoilla.

Valmennus tullaan suuntamaan nuorille MiniGP- ja Moto3/GP125- kuljettajille. Valmennus suoritetaan yhteistyössä Moottoriliiton valmennuspäällikön Tomi Konttisen kanssa.

Ajovalmennuksesta harjoituksissa tulevat vastaamaan tapahtumakohtaisesti kokeneet RR-valmentajat. Seuraava valmennustapahtuma on 21. heinäkuuta Alastaron moottoriradalla.

Uusin numero