Helle ja takarenkaan nopea kuluminen Niko Mäkisen haasteina Alastaron SM-kisassa

(Kuva: Harjukuvat)

Ratamoottoripyöräilyn Superbike-luokassa kilpaileva Niko Mäkinen vahvisti kiinnitystään tämän kauden SM-hopeaan, kun toiseksi viimeinen osakilpailuviikonloppu ajettiin Alastarolla.

Niko Mäkisen Pärnun osakilpailussa alkanut mystinen takarenkaan pito ongelma ei ottanut hellittääkseen Alastarollakaan. Radan pinta oli täysin uusi ja ”söi” rengasta siihen malliin, että tiimi joutui jopa miettimään, pystyykö kilpailumatkaa ajamaan vai onko jo peräti vaarallista ajaa 15 kierroksen kisaa.

Perjantaisten harjoitusten aikana mikään säätötoimenpide tai rengasvalinta ei tuonut ongelmaan ratkaisua ja sillä mentiin lauantaipäivään. Aika-ajoihin tehtiin vielä pieniä muutoksia, joista tällä kertaa oli pieni apu. Nyt kun mukana oli maailmalla ajavat huippukuljettajat, aika-ajo tulos oli tyydyttävä, eli viides paikka lähtöviivalla.

Lauantaina ajettiin aamulla aika-ajot ja iltapäivällä kilpailu. Kilpailun voitosta ei Mäkinen edes haaveillut ajavansa, siksi kovaa kärjessä mentiin. Mutta keskittyminen asetettiin siihen, että Ville Valtonen pysyisi takana, jotta piste-eroa saataisiin kasvatettua. Tässä onnistuttiin hyvin ja maalissa sijalla neljä. Kärjessä ajaneet Niki Tuuli ja Eemeli Lahti eivät ajaneet SM pisteistä, joten korkeimmat pisteet Eeki Kupariselle ja Nikolle toiseksi korkeimmat pisteet.

Sunnuntaina aamulla ajettiin lyhyt warm up ja iltapäivällä viikonlopun toinen kilpailu. Takarenkaan pitoa saatiin parannettua huomattavasti vaihtamalla vielä viime hetkellä rengasseosta ja Niko ajoikin viikonlopun parhaan aikansa heti aamulla. Aika oli lähes sekunnin parempi kuin lauantain aika-ajossa. Tämä tiesi hyvää kilpailua ajatellen.

Lähtöpaikat lauantain kilpailun nopeimpien kierrosten mukaan ja siitä lähtöruutu neljä.

Kilpailu alkoi hyvällä startilla ja tavoitteeksi oli asetettu kilpailuajan parantaminen, sekä Eeki Kuparisen haastaminen. Kärjessä jälleen Niki Tuuli ja Eemeli Lahti menivät omia menojaan mutta Kuparisen haastaminen onnistui kohtuudella. Kilpailun puolen välin jälkeen Niko saavutti Eekin ja sitten astui tekniikka kehiin… Eekin takarenkaan tuntumassa ajettuaan moottorin lämpötila nousi niin korkealle, että vikakoodi meni päälle ja pudotti tehoja. Näin ohitusyritys jäi tekemättä ja oli tyytyminen jälleen neljänteen sijaan kilpailussa. Eeki varmisti mestaruuden ja Nikon ”kiinnitys” hopeaan sai hyvän jatkon.

Seuraava ja samalla kauden viimeinen SM-sarjan osakilpailu viikonloppu ajetaan Motoparkin radalla elokuun 17.-18. päivinä.

Uusin numero