Hell’s Gate Extreme Enduro 6.2.2010

Italian ex-enduromestarin Fabio Gasolan perustama Hell’s Gate on koko päivän kestävä extreme-endurokisa, joka alkaa aamun sarastaessa ja päättyy yöllä. Kisareitti kulkee erittäin haastavassa kivikkoisessa ja kallioisessa maastossa ja muutenkin jäätävässä kelissä lisähaasteensa tuovat lukuisat purojen ylitykset.

Hell’s Gatesin haastavuudesta kertoo karua kieltään se, että kaikkina näinä vuosina maalin on saavuttanut korkeintaan kymmenen kilpailijaa. David Knight voitti peräjälkeen kolmena vuonna 2004, 2005 ja 2006. 2007 voiton vei Wayne Braybrook, kun taas kahtena viimeisenä vuonna 2008 ja 2009 voittoon on ajanut Taddy Blazusiak.

Tänä vuonna Hell’s Gatella katsotaan ”kuka on kuka” extreme-endurossa. Starttiviivalle asettuu nimittäin ”all-star” kokoonpano: kolmatta peräkkäistä voittoa tavoitteleva Blazusiak, 12-kertainen MM-trialisti Dougie Lampkin sekä 2009 Red Bull Romaniacsin voittaja Andreas Lettenbichler ja monia muita tämän äärimmäisen endurolajin konkareita.

WXEC-sarja, joka saa virallisen statuksen vuonna 2011, käyttää tämän vuoden promotakseen uutta endurosarjaa, luo kuljettajien ranking-listauksen ja valmistautuu kaikin puolin viralliseen kisaluokitukseen ensi vuoden alussa.

”Tavoitteenamme on luoda lajille tunnettuutta sekä kilpailijoiden, median sekä alan muiden vaikuttajien keskuudessa”, Jeff Pakosta Throttle Entertainmentista toteaa.

WXEC on maailmanlaajuinen Extreme Enduro -sarja, joka koostuu viidestä osakilpailusta. Kilpailijat saavat pisteitä jokaisesta kilpailusta ja eniten pisteitä saalistanut kilpailija julistetaan vuoden World Xtreme Enduro mestariksi.

2010 kilpailut Hell’s Gatesin lisäksi ovat The Tough One, Erzbergrodeo, Red Bull Romaniacs ja The Roof of Africa. Kuudetta kilpailua suunnitellaan pidettäväksi USA:ssa, joka olisi samalla sarjan finaali. Tarkempi sijainti vahvistetaan myöhemmin.

Extreme Enduroa on kuvattu miehen ja moottoripyörän taisteluksi äärimmäisen haastavissa olosuhteissa kello vastaan. Laji on suhteellisen uusi verrattuna perinteiseen enduroon tai motocrossiin. Lajin suosio on kuitenkin nousussa, samoin kuin hallicrossit ja -endurot, kuten Indoor World Cup ja US Endurocross -sarja.

Uusin numero