Heinolassa loukkaantuneelle Meolle kolmen kuukauden ”tuomio” kirurgilta

– Minut on tarkoitus leikata huomenna Pariisissa. Tapasin tänään kirurgin ja tuomio oli kova: kolmeksi kuukaudeksi sivuun. Onnekseni vaimoni saapui tukemaan minua tässä urani vaikeimmassa vaiheessa. Haluan myös kiittää kaikkia kannustavista viesteistä. Se lämmittää sydäntäni, Meo vuorostaan viestittää.

KTM:n tehdastiimissä kilpaileva Meo, 29, saapui vajaat kaksi viikkoa sitten Heinolassa ajettuun Suomen osakilpailuun E2-luokan pistejohdossa. Hän oli ehtinyt voittaa kuudesta ajetusta kisapäivästä neljä.

Meo koki kuitenkin jo kovia harjoitellessaan kisaviikon alkupuolella Suomessa, kun hän teloi vasemman peukalonsa.

Lopullisesti matkanteko päättyi Heinolan kisan varsinaisena avauspäivänä lauantaina, kun hän törmäsi endurotestillä puuhun.

Useamman päivän Lahdessa sairaalassa viettäneellä Meolla todettiin neljä murtumaa oikeassa kädessä. Lisäksi Meo oli saanut rytäkässä rajun iskun rintakekehäänsä ja häneltä oli murtunut myös kylkiluita.

Urallaan 55. MM-osakilpailuvoittoa saavuttaneen Meon sairasloma ja pitkä toipilasaika merkitsee siis suurella todennäköisyydellä sitä, että hän on sivussa myös kauden päättävästä kotikisastaan, joka ajetaan 13.-14. syyskuuta Brioudesta.

Ranskan lisäksi MM-pisteistä ajetaan enää Italiassa, koska Meksikon osakilpailu peruuntui. Lumezzane isännöi saapasmaan kisaviikonvaihdetta 2.-3. elokuuta.

Kovan onnen soturi Meo saattaa parhaimmassa tapauksessa päästä puraisemaan MM-kultaa kaikesta huolimatta myös tänä vuonna. Kuuden päivän mittainen joukkuekilpailu ISDE näet ajetaan 3.-8. marraskuuta Argentiinan San Juanissa, jonne Ranska lähtee jälleen ennakkosuosikkina.
 

Uusin numero