Heinolan MM-viikonloppu päättyi mestaruusjuhliin

E1-luokassa Antoine Meolla olisi mestaruuden varmistamiseen riittänyt rauhallinen ajo. Ranskalainen KTM-pilotti ei kuitenkaan rauhoittanut ajoaan, vaan lähti viimeiselle maastokokeelle luokan kärkipaikalta.

Lopulta Italian Simone Albergoni Hondallaan kellotti pohja-ajan pitkälle endurotestille, ja nousi Meon ohi kilpailun voittajaksi. Kolmanneksi ajoi niin ikään Italian Thomas Oldrati KTM:llä.

Roni Nikander (KTM) oli toisena ajopäivänä E1-luokan nopein suomalainen. Nikander oli viides, ja Matti Seistola ajoi Husqvarnalla kuudenneksi.

Eero Remes oli kiinni kolmannessa sijassa ennen päivän viimeistä endurotestiä, mutta jäi siellä yli puolitoista minuuttia pohjista ja putosi kahdeksanneksi. Toni Peltonen Yamahalla oli kahdestoista ja Juha-Pekka Tirkkonen (Honda) 13., Antti Hellsten TM:llä joutui keskeyttämään.

Historian kirjoihin
uusi osakilpailuvoittaja

Espanjan Christobal Guerrero KTM:llä pisti lauantaina E2-luokassa voittoon ajaneen Pierre-Alexandre Renetin tiukoille, sillä ennen viimeistä maastokoetta miesten ero oli ainoastaan 1,7 sekuntia. Ranskalainen piti kuitenkin pintansa, ja ajoi Husabergilla voittoon.

Juha Salminen yritti kaikkensa, mutta joutui myös sunnuntaina tyytymään kolmanteen sijaan. Luokan maailmanmestaruus ratkaistaan kauden viimeisessä osakilpailussa Ranskan Brignolesissa 20.-21.10.

Muut luokan suomalaisedustajat ajoivat tasaisen varmasti koko päivän, ainoastaan Henri Himmanen (Beta) joutui keskeyttämään. Kjell Söderstöm KTM:llä oli maalissa 12., ja kotikisaansa ajanut Riku Rouhiainen (KTM) 13., kaksikko kuittasi sunnuntailta MM-pisteitä.

Palkintojenjaossa soi Maamme-laulun tahdit, kun E3-luokassa Viron Aigar Leok ajoi uransa ensimmäiseen MM-voittoon TM:llä. Eilen ison luokan maailmanmestaruuden varmistanut Ranskan Christophe Nambotin (KTM) oli Leokin perässä toinen.

Kolmanneksi tiukan taistelun päätteeksi päätyi Joakim Ljunggren Husabergilla, ruotsalainen onnistui kukistamaan Marko Tarkkalan (Beta) 2,4 sekunnilla. Jari Mattila oli päivän seitsemäs ja Toni Eriksson yhdeksäs, molemmat ajoivat KTM:llä.

Päivän säväyttäjä

Sunnuntaina myös Junioreiden maailmanmestaruuden onnistui varmistamaan Mathias Bellino. Ranskalainen KTM-pilotti oli lopputuloksissa luokan kuudes, Ison-Britannian Daniel McCanneyn voittaessa Gas-Gasilla. Lauri Pohjonen (KTM) oli EJ-luokan kahdeksas, Mika Tamminen (Beta) 15. ja Matias Savo (Kawasaki) 16., Juha Aaltonen ja Kimmo Hurri keskeyttivät.

Suomen MM-osakilpailun päätöspäivän ehdoton säväyttäjä oli Youth Cup -luokan Giacomo Redondi. 19-vuotias italialainen KTM-pilotti ajoi Heinolassa vapautuneesti varmistettuaan Cup-voiton viikko sitten Ruotsissa. Aikavertailusa Redondi olisi ollut E1-luokan lopputuloksissa toiseksi nopein, hän hävisi E1-luokan voittajaksi kirineelle Albergonille ainoastaan yhdeksän sadasosaa.

Suomalaiset miehittivät  EY-luokassa sijat 7-12 seuraavassa järjestyksessä; Aleksi Jukola (KTM), Joni Kaivolainen (KTM), Kim Teikari (Yamaha), Toni Holopainen (KTM) ja Jiri Leino (TM). Heidän perässään Henry Olenius TM:llä   oli 15. ja Jaakko Tikkanen (KTM) 16.

Lähde: Heinola MM-enduro tiedotus
 

Uusin numero