Heinolan MM-enduron järjestelyt jyräävät hyvässä vauhdissa – radiokanava nimisponsorina

Sävelet ovat tässä vaiheessa selvät myös jo nimisponsorin osalta. Suomen MM-osakilpailun virallinen nimi kuuluu GP Radio SuomiPOP.

Kilpailua isännöivän Heinolan Moottorikerhon puheenjohtaja Ville Valve on tyytyväinen järjestelyiden etenemiseen. Töitä on toki tuhdisti jäljellä ennen reilun kuuden kuukauden kuluttua odottavaa h-hetkeä, mutta vauhti on tältäkin osin kohdallaan.

– Reitti tehtiin aika pitkälti jo viime syksynä ja nyt on kova tohina päällä rakentaessamme kilpailusta mahdollisimman yleisöystävällistä tapahtumaa, kertoo Valve.

Valve on joukkoineen valmis tuomaan MM-enduron metsien siimeksestä myös aivan Heinolan keskustan tuntumaan.

– Kilpailukeskus sijoittuu puistoalueelle vain kahden korttelin päähän torista.

Valve haluaa rakentaa myös perjantain supererikoiskokeesta – jos ei nyt spektaakkelia aivan Amerikan malliin – niin realistisesti ainakin mahdollisimman näyttävän tapahtuman isolla alkukirjaimella.

– Pyrimme siihen, että voisimme tuoda myös superin mahdollisimman lähelle Heinolan keskustaa, vinkkaa Valve.

Reittirunko noudattaa samaa
linjaa kuin vuoden 2005 MM:ssä

Heinolan MM-osakilpailun kilpailunjohtajana toimii lajin tuttu ja arvostettu luottomies, vankan kokemuksen omaava ja kansainvälisissä piireissä pitkän päivätyön tehnyt Pekka Kulju.

Kulju hoiti vastaavan pestin viime elokuussa Kotkan ja Haminan seudulla sinivalkoisten värien johdolla sivalletussa ISDE:ssa, sekä edellisessä Suomessa, eli vuonna 2009 Riihimäellä ajetussa MM-sarjan osakilpailussa.

– Heinolan MM-enduron reittirunko noudattaa samaa peruslinjaa kuin vuonna 2005, jolloin siellä ajettiin edellisen kerran MM-pisteistä. Enduro- ja extreme-testit sijoittuvat Komostenkylän crossiradan tuntumaan. Crossitesti ajetaan puolestaan lentokoneiden varalaskupaikan vieressä Lusissa, valottaa Kulju.

Enduron MM-sarja käynnistyy 24.-25. maaliskuuta Chilessä. Chilen lisäksi Suomea ja Heinolaa edeltävät Argentiinan, Espanjan, Portugalin, Italian sekä Ruotsin osakilpailut. Kausi päättyy perinteisesti Ranskassa ja tällä kertaa 20.-21. lokakuuta Mendessa.

ISDE ajoittuu Suomen ja Ranskan MM-osakilpailujen väliin, eli 24.-29. syyskuuta itäisessä Saksassa sijaitsevan Sachsenringin radan ympäristöön.

Uusin numero