Heinolan crossirata palaa Päitsille

Kilpailun arvostetusta voitosta kilpailevat muun muassa viime vuoden voittaja Oskari Kantonen ja kolmaneksi sijoittunut Valtteri Salonen.

Kantosta haastaa tosissaan esimerkiksi Päitsi-konkari Marko Laaksonen. Viime vuoden kymmenen joukosta mukana ovat myös Riku Nikander, Janne Suominen, Jari Mattila ja Miko Mellin.

Tänäkin vuonna moni starttaa Päitsin kiertoon ensimmäistä kertaa. Yksi heistä on näyttelijä, Vareksenakin tunnettu Antti Reini.

Kilpailun lähtö ja maali ovat Vuosaaren satama-alueella Helsingissä. Ensimmäinen kilpailija starttaa reitille perjantaina klo 14.01. Vuosaaressa ei ajeta maastokoetta. Ensimmäinen ja viimeinen maastokoe on MK Joensuun tila Sipoossa.

Tänä vuonna ajetaan yhteensä 29 maastokoetta. Viimevuotiseen tapaan Päitsi 2012 on pitkä ja rankka. Kokonaan uusia maastokokeita ovat John Deere Asikkalassa lauantaiaamuna (MK 9) ja MK 20 Sysmä lauantai-iltana. Lauantain viimeinen maastokoe on Heinolan motocross-radalla, joka palaa Päitsin maastokokeeksi muutaman vuoden tauon jälkeen.

Perjantaina ajetaan seitsemän maastokoetta. Yötaukopaikka on sekä perjantaina että lauantaina Vierumäellä.

Lauantaina ajetaan Päijänteen länsipuolta ylös Jyväskylään ja itäpuolta takaisin Vierumäelle. Lauantaina kilpailijat ajavat 15 maastokoetta. Sunnuntaina ajetaan samat seitsemän maastokoetta kuin perjantaina.

Kilpailusta jaetaan kahdet SM-pisteet. Toiset pisteet jaetaan perjantain ja sunnuntain tulokset yhteenlaskien. Toiset SM-pisteet lasketaan lauantain tuloksista.
 
Kilpailun lähtöluettelo:
www.fin-enduro.com/hmk/ilmolist.php?kilpaid=515

Uusin numero