Haydenin GP-ura jatkuu Hondan tuotantopyörällä Aspar-tiimissä

Aspar-tiimi on kilpaillut tähän mennessä MotoGP-luokassa CRT-sääntöjen mukaisilla Aprilia-pyörillä. CRT-sääntö poistuu ensi kaudella kuninkuusluokasta. CRT:n tilalle tulee niin sanottu "Open"-luokka, joka kattaa ne kuljettajat, jotka eivät kilpaile varsinaisilla prototyyppipyörillä tehdastallien riveissä tai satelliittitiimeissä.

Hayden voitti MotoGP-luokan maailmanmestaruuden Hondalla vuonna 2006. Hän on kilpaillut viimeiset viisi kautta Ducatin tehdastiimissä, jossa hänen paikkansa ensi vuonna italialaisen Andrea Dovizioson rinnalla ottaa britti Cal Crutchlow.

Haydenin Aspar-tiimikaverin nimi on vielä julkistamatta. Meneillään olevalla kaudella tiimissä kilpailevat CRT-mestaruudessa kiinni oleva espanjalainen Aleix Espargaro ja ranskalainen Randy de Puniet.

Espargaro on siirtymässä Forward-tiimin riveissä Yamahan puikkoihin, kun taas De Punietin odotetaan ottavan vastaan täysipäiväisen pestin MotoGP-luokkaan kaudella 2015 tulevan Suzukin testikuljettajana.

– Hondan pyörät ja Haydenin tulo ovat mahtavia uutisia Power Electronics Aspar Teamille. Otamme huikean askeleen eteenpäin laadun ja julkisuuskuvamme osalta, Martinez totesi Australian Phillip Islandilla järjestetyssä pressitilaisuudessa.

Martinezille oli tarjolla ensi kaudeksi pyörät kolmelta valmistajalta, eli edelleen Aprilialta, Ducatilta ja Hondalta. Ducatin osalta neuvottelut päättyivät lopullisesti noin viikko sitten. Vaakakuppi kallistui HRC:n puoleen viimeistään silloin, kun Aprilialta tutun italialaisen Gigi Dall’Ignan nimitys Ducati Corsen uudeksi toimitusjohtajaksi vahvistettiin.

Lisäksi USA:n Hondan tietedetään olevan vahvasti Haydenin takana.

– Kyseessä on siis Hondan niin sanottu tuotantomalli ja olisin tietenkin halunnut tehdaspyörän, mutta näen tämän hienona tilaisuutena meille. Uskon, että tästä uudesta Hondasta kehkeytyy varsin kilpailukykyinen pyörä, tuumii näin ollen keskusteluissa esille olleelle Superbike-luokalle kintaalla viitannut Hayden.

Australian GP:n yhteydessä MotoGP-legendaksi nimitettävä Casey Stoner testasi Hondan tuotantopyörää jokunen aika sitten Motegin radalla Japanissa. Stoner kertoi, että pyörä osoittautui vaikuttavamaksi, mitä hän osasi odottaa.

Hondan tuotantopyörällä ensi kaudella MotoGP-luokassa kilpailee ainakin myös Mika Kallion nykyinen tiimikaveri, Gresinin väreihin siirtyvä britti Scott Redding.

 

Uusin numero