Hayden välttyy olkapääleikkaukselta – Madonna kutsuu Ducatia ja Ferraria

Haydenilta murtui vasen lapaluu ja kaksi kylkikuuta, kun hän kaatui viime tiistaina harjoitellessaan kotikulmillaan Owensborossa. Hayden kävi tutkituttamassa vammansa uudelleen eilen tohtori Arthur Tingin pakeilla Fremontissa. Hayden poistui kalifornialaisklinikalta tutun leveä hymy kasvoillaan.

– Hyviä uutisia. Tohtori kertoi, että olkapääni ei tarvitse leikkausta, viestitti Hayden.

Tämä tietää parhaassa tapauksessa sitä, että Hayden saattaa kuntoutua vuoden ensimmäisiin testeihin, jotka ajetaan tammi- ja helmikuun vaihteessa Sepangin radalla Malesiassa.

Hayden missasi vuoden 2011 viimeiset testit Valenciassa, kun hänen oikean kätensä ranne oli murtunut samalla radalla ajetussa kauden päätösosakilpailussa.

Mediaspektaakkeli Madonna di Campigliossa

Se on tosin jo tässä vaiheessa varmaa, että Hayden on mukana tiimikaverinsa Valentino Rossin kanssa 9.-14. tammikuuta Madonna di Campiglion jylhän lumisissa maisemissa Italiassa perinteisesti järjestettävässä Ducatin ja Ferrarin yhteisessä, Wroom-nimeä kantavassa kauden avaustilaisuudessa.

Maailmankuulu Madonna di Campiglion hiihtokeskus sijaitsee 1 522 metrin korkeudella merenpinnan tason yläpuolella sijaitsevassa Trentinon kylässä, jossa asuu vain noin 700 ihmistä.

Wroom’in kilpailulliset ja enemmän tai vähemmän pilke silmäkulmassa hoidettavat aktiviteetit jäävät Ducatin osalta kuitenkin pitkälti Rossin varaan väännöissä Ferrarin F1-kuljettajia Fernando Alonsoa ja Felipe Massaa vastaan. Trio nähdään perjantaina jääradalla karting-kalustolla.

Wroom-viikon kenties mielenkiintoisin päivä osuu tiistaihain, jolloin Ducatin rungoltaan ja moottoriltaan uudistunut GP12-pyörä esitellään Dolomiittien katveessa. Superbike-luokan maailmanmestari Carlos Checa testaa kyseistä pyörää vielä Espanjassa, ennen kuin se lennätetään edelleen päivitettynä versiona Malesiaan.

MotoGP-luokan kauden ensimmäiset viralliset testit ajetaan 31. tammikuuta-2. helmikuuta Sepangin radalla Malesiassa. Ensimmäinen MM-osakilpailu odottaa vuoroaan 8. huhtikuuta Losailin valaistulla baanalla Qatarissa.

 

Uusin numero