Hayden ja Spies tanssittivat Ducateja Teksasissa

Tehdastallin Hayden ja satelliittitiimin Spies eivät tosin päässeet hakemaan Hondan ja Yamahan kuljettajien tavoin MotoGP-luokan pyörillä tuntumaa MM-sarjaa 21. huhtikuuta isännöivään 5,5 kilometrin mittaiseen upeaan baanaan.

Molemmat ja edelleen hieman toipilaina olevat kuljettajat tutustuivat Circuit of the Americas-rataan tuliterien 1199 Panigale R-pyörien puikoissa, joten Ducati pääsi poimimaan punasävyisestä pr-pyörityksestä samalla kaiken hyödyn myös markkinointimielessä.

MotoGP-luokan viimeistelytestit ajetaan ensi lauantaista maanantaihin Espanjan Jerezissä, jonne on viimeisten ennusteiden mukaan luvassa epävakaata säätä.

Ducatin MotoGP-projektin uusi pomo, saksalainen Bernhard Gobmeier on joutunut selittämään useaan otteseen sitä, miksi he jäivät pois Austinin testeistä.

Sujuvasanainen Gobmeier on perustellut asian aikalailla osuvasti ottamalla vertailukohteikseen Hondan Dani Pedrosan ja Teksasin testejä hallinneen Macr Marquezin, sekä Yamahan hallitsevan mestarin Jorge Lorenzon ja Valentino Rossin.

– Jos olisimme olleet Sepangin testijaksoilla parin kymmenyksen päässä Lorenzosta, niin olisimme olleet mukana Austinissa. Mutta ero ei ole ollut tuota luokkaa. Olemme olleet kärkeä jäljessä yli sekunnin. Siksi päätimmekin panostaaa – myös taloudellisesti – pyörämme kehitystyöhön uusien osien muodossa Jerezin testejä silmälläpitäen.

Mitään radikaalia uutta ei Jereziin ole silti luvassa. Sama pätee näillä näkymin edelleen ainakin alkukauteen MM-sarjan osalta.

Bolognassa puuhataan jo työnimellä GP14-liikkuvaa pyörää, jonka ensimmäinen versio saa näillä näkymin ensi-iltansa alkavan kauden puolivälin tuntumassa.

Uusin numero