Haukat hyökkää speedwayliigaan

Liigasta poisjääneen Porin Paholaisten paikan ottaa vuoden tauon jälkeen paluun SM-liigaan tekevä Lahden Haukat, joka on Suomen mestari vuosimallia 2010.

Viime syksyn sääntömuutosten seurauksena hallitseva mestari Hyvinkään Sand Blowers jatkaa täsmälleen samalla kokoonpanolla kuin vuosi sitten pitäen samalla ennakkosuosikin viittaa harteillaan.

Viime syksynä SM-hopealle kauden viimeisessä erässä taipumaan joutunut Keittiöpiste Kuusankoskelta luottaa sekin pitkälti viime vuoden kuljettajiinsa. Joukkueen terävimmän kärjen muodostavat myös Englannissa ja Ruotsissa ajavat Tero Aarnio ja Timo Lahti.

Viime vuonna pronssia ajaneen Seinäjoen Kotkien kokoonpano muuttuu tulevalle kaudelle. Kauko Nieminen ja Rene Lehtinen ovat poissa joukkueen riveistä. Joni Keskinen tekee paluun seuran kokoonpanoon.

Haukat puolestaan on pystynyt värväämään viime aikoina Suomen radoilta puuttuneen Kalle Katajiston joukkueensa riveihin. Katajisto on viettänyt kaksi edellistä kautta Englannissa, jossa hän on ajanut Premier liigaa. Hän on myös viime vuosien menestynein suomalaiskuljettaja nuorten MM- ja EM-tasolla.

SM-liigan kilpailukalenteri julkaistaan maaliskuussa. Sarjassa ajetaan kahdeksan ottelua jokaisen joukkueen järjestäessä kaksi kotiottelua. Eniten sarjapisteitä kerännyt joukkue julistetaan elo-syyskuun vaihteessa kerhojoukkueiden Suomenmestariksi.

Joukkueet ja niiden kokoonpanot speedwayn SM-liigassa 2012:
 
Sand Blowers: 1) Jari Mäkinen, 2) Niko Siltaniemi, 3) Aarni Heikkilä, 4) Pasi Pulliainen, 5) Andreas Messing.
 
Keittiöpiste: 1) Tero Aarnio, 2) Timo Lahti, 3) Teemu Lahti, 4) Marko Hyyryläinen, 5) Marko Suojanen.
 
Kotkat: 1) Juha Hautamäki, 2) Mika Loppi, 3) Markku Autio, 4) Joni Keskinen.
 
Haukat: 1) Kalle Katajisto, 2) Jiri Nieminen, 3) Vili Mattila, 4) Mika Pellinen, 5) Alexander Edberg.
 

Uusin numero