Hätä ei lue lakia: MotoGP-mestari vei valokuvaajalta skootterin

Marquez kaatui kostealla radalla, kun aika-ajoa oli jäljellä yhdeksän minuuttia. Hondan ässä ei vieläkään tiedä todellista syytä rysähdykseen, mutta sillä ei ole enää tässä vaiheessa sen suurempaa merkitystä.

Marquez starttaa tänään ajettavaan kauden kahdeksanteen MM-osakilpailuun neljännestä ruudusta. Lähtöpaikka olisi ollut tuntuvasti huonompi, mikäli hän ei olisi kiirehtinyt skootterilla hakemaan Hondan varikkoboxista kakkospyörää session neljäksi viimeiseksi minuutiksi.

Marquez naureskelee itsekin jälkikäteen koko tapaukselle.

– Lainasin valokuvaaja Martinon (Tino) skootteria. Kaaduttuani ensimmäinen ajatus oli päästä mahdollisimman nopeasti varikkoboxiin.

– Ketään ei ollut siinä paikassa auttamassa, mutta huomasin skootterin ja sen avaimet. Nappasin skootterin ja näin sitten Tinon ja hänen mukaansa se oli ok. Eipä silti, vaikka hän olisikin kieltänyt skootterin lainaamisen, niin olisin jatkanut sillä aivan varmasti matkaa, vinistää Marquez.

Keli on vaihdellut Assenissa tyypillisen tapaan kuivasta märkään ja oikeastaan vielä kaikkeen mahdolliseen siltä väliltä. Juuri nyt näyttää kuitenkin lupaavalta, sillä kisa-aamun warm up-sessioita on päästy ajamaan kuivalla radalla.

Uusin numero