Haslam ja Haga voittoihin Valenciassa

Superbiken kaksi kisalähtöä poikkesivat paljon toisistaan. Ensimmäisen lähdön voiton vei selvästi Leon Haslam (Suzuki Alstare), kun taas toisen lähdön voittajaksi taisteli täpärästi Noriyuki Haga (Ducati Xerox) vain 0.025 sekuntia ennen Carlos Checaa. Max Biaggi ajoi kahdesti podiumille ja James Toseland (Yamaha Sterilgarda) tuuletti ensimmäistä podiumpaikkaansa.

Kuljettajien kommentit (FIM):
Leon Haslam: ”Näin selvä voitto oli aika yllätys, sillä tiesin olevamme kilpailukykyisiä muihin nähden, mutta että tiedossa olisi tiukka taistelu. Kärjessä ajaessani näin kierrosajoistani, että ne eivät olleet turhan hyvät, ja koska tiesin Maxin ja muiden pystyvän parempaan, minun oli pakko kiristää. Sain pidettyä rytmini ja samalla sain vähän eroa aikaiseksi. Jatkoin kiristämisä ja ero kasvoi aina vain vähän suuremmaksi. Oli upeaa voittaa jo toinen kisa ja päästä jatkamaana seuraavaan kisaan sarjan kärjessä”.

Noriyuki Haga: ”Pidän Valenciasta paljon. Olen Mr Valencia! Ennen punaista lippua (race 2) sain hyvän startin ja olin viidentenä. Uusintastartin jälkeen ei ollut helppoa tavoittaa kahta kärkikuljettajaa, mutta viimeisillä kierroksilla tein kaikkani ja ajoin voittoon. En ajatellut aikaeroa, tiesin vain että minun pitää päästä kärkeen.”

Max Biaggi: ”Ajoimme kaksi todella hienoa kisaa, aivan kuten kahdessa aikaisemmasakin osakilpailussa. Lämpötila kohosi reippaasti toisen lähdön kuluessa, jonka takia pito heikkeni. Nori ja Carlos olivat edelläni toisen lähdön aikana ja he ansaisivat sijoituksensa. En voinut vastata Hagan vauhtiin kahdella viimeisellä kierroksella, hän oli todella nopea, mutta toinen ja kolmas sija Valenciasta ovat hyviä tuloksia.”

Carlos Checa: ”Tämä oli hyvä viikonloppu; tosin ei niinkään ensimmäinen kisälähtö, vaan toinen, jossa taistelin voitosta loppuun asti. Ajattelin pystyväni hallitsemaan toisen lähdön loppupuoliskoa vain pysyttelemällä Maxin imussa, mutta sitten tuli Nori ja sekoitti pakan. Yritin saavuttaa hänet lopussa, mutta en saanut kirittyä eroa kiinni. Joka tapauksessa olen tyytyväinen tulokseen.”

James Toseland: ”Mielestäni Max oli minua hivenen nopeampi ensimmäisessa lähdössä, kun kisasta oli ajettu puolet, mutta olin vahvempi ohitustilanteissa ja siksi hän ei päässyt ohitseni. Lopulta ohitettuan minut (kolmanneksi viimeisellä kierroksella) hän auttoi minua nipistämään pari kymmenystä kierrosajastani, jonka ansiosta sain pidettyä Corserin ja Hagan takanani. Tämän parempaan en pysynyt, mutta mielestäni olemme menossa parempaan suuntaan koko ajana.”

Pistetaulukko(3/13): 1. Haslam 123; 2. Biaggi 105; 3. Checa 80; 4. Haga 79; 5. Rea 60; 6. Toseland 50; 7. Guintoli 50; 8. Fabrizio 46; 9. Corser 46; 10. Crutchlow 41

Valmistajien pistetaulukko: 1. Suzuki 123; 2. Ducati 107; 3. Aprilia 105; 4. Honda 61; 5. Yamaha 57; 6. BMW 47; 7. Kawasaki 13