Harri Kullas on lennokkaassa iskussa MM-kauden kynnyksellä

Saksalaisella Ramsbacherilla on tunnetusti silmää talenteille. Heihin Kullaksen ja Petrovin lisäksi hänen johtamassaan tiimissään lukeutuu ehdottomasti myös nouseva ja vasta 15-vuotias espanjalaistähti Jorge Zaragoza, joka ajoi viime kaudella 85-kuutioisissa EM-hopeaa.

Katseet ja odotukset suunnataan kuitenkin tässä vaiheessa ensisijaisesti Kullakseen ja Petroviin, joita heitäkään ei ikä paina. Belgian Lommelissa asuva Kullas täytti maaliskuun alussa 20 vuotta. Talvikauden käsivammasta toipuneella Petrovilla on puolestaan ikää 17 vuotta.

”Nuoria ja villejä”

– Tämä on tärkeä vaihe tiimillemme ja kuljettajillemme. Harri ja Petar ovat nuoria ja villejäkin kuljettajia, jotka tekevät läpimurtoaan, muotoilee Ramsbacher.

Ramsbacherilta jäi yksi, joskin sanomattakin selvä ominaisuus mainitsematta Kullasta ja Sevlievosta kotoisin olevaa Petrovia kuvaillessaan: he ovat toki myös äärettömän nopeita.

Viime vuonna MX2-luokan MM-pisteissä yhdeksänneksi sijoittunut Kullas tarjosi tästä mainion esimerkin menneenä sunnuntaina. Hän palasi kansainvälisissä kekkereissä voittajaksi viemällä tyylipuhtaasti nimiinsä molemmat erät Frankenbachissa, jossa myös Petrov ja Zaragoza väläyttelivät vauhtiaan.

”Juuri sitä, mitä kauden
kynnyksellä halusimme”

– Frankenbachin kisa oli erittäin positiivinen ja toivon, että sieltä hyvien tuloksin muodossa noukittu itseluottamus kantaa MM-sarjan avaukseen, Ramsbacher viittaa Hollannin Valkenswaardiin ja huhtikuun 9. päivään.

– Frankenbachissa oli hyvä nähdä, miten kuljettajamme hyökkäsivät radalla. Se oli juuri sellaista, mitä me halusimme kauden kynnyksellä, jatkaa tiimipäällikkö Ramsbacher.

Talvikaudella Saksan Frankenbachin lisäksi Ranskan Valencessa ja Hawkstone Parkissa Englannissa kisavauhtiaan hionut Kullas ajaa MM-kenraalinsa Saksan sarjan avausosakilpailun merkeissä 1. huhtikuuta Drehnassa. Saksan kovatasoinen sarja sisältää kaiken kaikkiaan kahdeksan osakilpailua.

Uusin numero