Harri Kullas hakee terävää vauhtitreeniä Turun supercrossista

Kullakselle SM-osakilpailu on harjoitusta MM-sarjaa varten, mutta lähtöpuomille hän asettuu kuitenkin ainoastaan erävoitot mielessään.

– Superin erät ovat lyhyitä ja tempo kova, joten siitä saa hyvää vauhtitreeniä. Suomalaiset supercrossradat eivät ole myöskään kovin erilaisia normaaliin motocrossiin nähden, joten superi sopii minulle hyvin, Kullas iloitsee mahdollisuudesta kilpailla pitkästä aikaa kotimaassa.

– Joka viikonloppu pitäisi kilpailla ja ajaa erilaisilla radoilla Suomessa ja ulkomailla. Itse olen tehnyt niin pienestä pitäen. Se on tärkeää, jos tähtää kansainväliselle uralle, Kullas vinkkaa.

Belgiassa asuva Kullas on nykyään harvinainen näky suomalaisilla motocrossradoilla, mutta seuraavien puolentoista viikon aikana Vantaan Moottorikerhon kasvattiin voi törmätä Vantaan, Hyvinkään ja Karkkilan radoilla.

– Toin mukanani 250-kuutioisen treenipyöräni ja harjoittelen koko Suomessa oloni ajan tiiviisti. Täällä on nyt hyvät kelit ja radat ovat kuivia. Aion käydä ensi viikolla ajamassa myös Ylöjärven Dynaset-offroadhallissa, sillä sen rata on superityylinen, joten se on hyvää valmistautumista Turun kisaa varten.

Kullas on kilpaillut edellisen kerran Suomessa marraskuussa 2012 Tampereen Supercrosseissa ja sitä edeltävän kerran kesällä 2011. Kullas iloitsee pääsevänsä pitkästä aikaa tapaamaan perheensä lisäksi myös suomalaisia faneja ja yhteistyökumppaneita.

– Suomen visiitti on tosi tiukka setti, sillä lähden heti Turun kisan jälkeen takaisin, mutta on kiva nähdä 3,5-vuotiasta pikkusiskoa ja päästä juttelemaan fanien ja sponsoreiden kanssa.

Keskiviikkoiltapäivänä 22. toukokuuta Kullas harjoittelee Hyvinkään motocrossradalla. Samalla Kullaksen ajoa taltioidaan promovideoksi. Fanit ja motocrossharrastajat, jotka haluavat verrata omaa vauhtiaan MM-sarjan ammattilaiseen, ovat tervetulleita radalle kello 15 alkaen.

Motocrossin MM-sarja jatkuu Kullaksen osalta normaalisti Ranskassa 9. kesäkuuta. Toukokuun lopun Meksikon osakilpailu on peruttu ja Kullas teki tiiminsä kanssa päätöksen jättää väliin Brasiliassa 19.5. ajettavan kilpailun.

Turun kilpailun yhteydessä Kullas on tavattavissa jo perjantai-iltapäivänä. Lehdistötilaisuus on Artukaisen radalla kello 14. Fanitapaaminen on illalla kello 17 – 19 läheisellä K-Citymarketilla. Tule jututtamaan Harria ja hakemaan nimmari ja fanilippis!
 

Uusin numero