Harri Kullaksen ja Gariboldi Racingin tiet erkanevat

Tiimin omistaja Giacomo Gariboldi kertoi Bikelle oman näkemyksensä tapahtuneesta.

– Syy, miksi tiimi päätti lopettaa yhteistyön Harrin kanssa on jokaisen todettavissa: yhdessä saavuttamamme huono tulostaso tällä kaudella. Tiimi ja Harri tekivät kaikkensa tulosten parantamiseksi pitkin kautta, mutta vaikutelmaksi jäi se, että suunta oli väärä ja tulokset vain huononivat, kertoo Gariboldi.

Kullas, 21, loukkasi viime vuonna Suzukilla kilpaillessaan polvensa Ruotsin osakilpailussa Uddevallassa joutuen olemaan sivussa koko loppukauden.

Kullas teki paluun Gariboldi-tiimin, jossa hän ajoi kaudet 2010-11 Yamahalla sijoittuen jälkimmäisenä sopimusvuotena MX2-luokan yhteispisteissä sijalle 11.

Kullaksen comeback Gariboldin väreissä käynnistyikin komeasti ja vuorostaan Hondan puikoissa. Polvivamman ja leikkauksen myötä seitsemän kuukauden mittaiseksi venyt kilpailutauko päättyi helmikuun alussa Riola Sordossa ajetussa Italian sarjan avausosakilpailussa hienoon voittoon.

Kullas loukkasi kuitenkin harmittavasti peukalonsa heti saapasmaan sarjan seuraavassa osakilpailussa Malagrottassa. Se vaikeutti valmistautumista maaliskuun alkuun ajoittuneeseen ja ensimmäistä kertaa Losailin valaistun aavikkoradan tuntumaan Qatariin sijoittuneeseen MM-sarjan avaukseen.

  • ”Arvostamme Harrin työtä ja
  • pyrkimyksiä palata tasolleen”
  •  

Kullas ehti ajaa tällä kaudella Gariboldi-tiimissä kahdeksan MM-osakilpailua. Brasilian GP jäi ajamatta tiimin kanssa tehdyllä päätöksellä.

Kullas on MX2-luokan MM-pisteissä kuudestoista ennen tulevana viikonvaihteena Uddevallassa ajettavaa kauden kymmenettä osakilpailua.

Kullaksella on koossa kahdeksasta osakilpailusta 92 pistettä. Hän on kiirehtinyt tähän mennessä parhaimmillaan kolme kertaa erässä sijalle 11. Nuo sijoitukset ovat irronneet Italiasta, Portugalista ja Ranskasta.

– Arvostamme erittäin paljon Harrin tekemää kovaa työtä ja pyrkimystä palata omalle tasolleen. Olemme pettyneitä, että emme onnistuneet siinä puolin ja toisin, sanoo Gariboldi.

– Uskon, että Harri voi tehdä jatkossa parempaa tulosta, kun paineet eivät ole niin kovat. Meille puolestaan tarjoutuu nyt tilaisuus antaa mahdollisuus nuorelle venäläiskuljettajalle Vsevolod Brylyakoville MX2-luokan MM-sarjassa, jatkaa Gariboldi.

Gariboldi lähettää lämpimät terveiset Kullakselle. Yhden oven sulkeutuessa toinen avautuu.

– Olemme nauttineet yhteistyöstä Harrin kanssa lähes kolme kauden ajan ja toivotamme hänelle kaikkea hyvää urallaan.

Kullaksen jatkosuunnitelmista kerrotaan tarkemmin torstaina 27. kesäkuuta Vantaalla järjestettävässä tiedotustilaisuudessa.

Uusin numero