Harley® Days helteisessä Pietarissa

Kävijöitä neljän päivän aikana oli 90.000, yli kolmestakymmenestä eri maasta. Sää oli helteinen, noin 30 asteinen sää suosi vieraita koko viikonlopun. Festivaaliin oli perinteisesti vapaapääsy.
Perinteiseen Harley® Days paraatiin osallistui huikeat 4000 motoristia. Paraati on yksi Euroopan suurimmista. Tänä vuonna paraati oli saanut uuden reitin ja reitti kulki mm. uusia siltoja pitkin ohi MM-jalkapallo stadionin. Paraati ei ollut pelkästään H-D merkeille, vaan mukaan pääsi kaiken merkkisillä moottoripyörillä. Paraatissa ja  tapahtuma-alueella näkyi myös Suomenlippuja ja suomalaisia vieraita. 

Livemusiikkia oli tarjolla runsaasti. Suurin osa oli Pietarista, mutta edustettuna myös Suomi. Black Devils, pääasiassa Hurriganesin biisejä soittava yhtye Etelä-Karjalasta, oli tapahtuman historian toinen Suomalaisyhtye. Hurriganes Show keräsi Ostrovskin aukiolle, Nevskin pääkadun varrelle tuhansia kuulijoita.
Festivaalialueella oli koko perheelle nähtävää ja koettavaa. Mitsubishi Pajero maastoautoilla sai kokeilla ajokortinomaavat varta vasten rakennettua Offroad-rataa, Harley Davidsoneilla Stunt ajoesityksiä, tankotanssiesityksiä, erilaisia kilpailuja kuten tatuointi ja kypäränmaalaus. Lisäksi lapsille oli omat alueet; liikennekoulu, ammuntaa, moposimulaattorit, minicrossilla keulimista ja ilmaista hattaraa.
Festivaalialueella sai vieraat ihastella erikoisista ja kauniista moottoripyöristä, mukavan leppoisan tunnelman kera, silmänruokaa unohtamatta miehille sekä naisille.
Tapahtuman järjestelyt toimivat hyvin ja suomalaisilta saaduista palautteista yksikään ei ollut negatiivista vaan posiviitista ja moni ensikertalainen hämmästeli: kaikki toimi, rento ja ystävällinen ilmapiiri, ensi vuonna uudestaan.
Harley® Days Pietari jälleen 1.-4.8.2019 

 

Uusin numero