Harley-Davidson perustaa uuden huipputeknologisen tutkimus- ja kehityslaitoksen

“Julkistimme äskettäin kiihdytetyt suunnitelmamme seuraavan maailmanlaajuisen Harley-Davidson-moottoripyöräilijöiden sukupolven rakentamiseksi”, sanoo Harley-Davidsonin presidentti ja toimitusjohtaja Matt Levatich.

“Tämä uusi tutkimus- ja kehityslaitos Piilaakson sydämessä auttaa osaltaan meitä saavuttamaan asetetut tavoitteet ja toimii osoituksena sitoutumisestamme johtaa sähkömoottoripyöräilyä”.

Harley-Davidson kertoi heinäkuussa 2018 uudesta More Roads to Harley-Davidson -kasvusuunnitelmastaan. Yhtiö aikoo sen mukaisesti laajentaa Harley-Davidson-yhteisöä uusien tuotteiden, aiempaa laajemman asiakassaavutettavuuden ja vahvojen jälleenmyyjien avulla. Osana tätä strategiaa Harley-Davidson lanseeraa ensimmäisen sähköisen moottoripyörämallinsa LiveWire™:n vuonna 2019. Se on ensimmäinen malli niin kutsutussa “Twist and go” -mallistossa, joka koostuu sähköisistä kytkimettömistä moottoripyöristä. LiveWire-mallille on odotettavissa jatkoa, sillä mallistoa laajennetaan vuonna 2022 kevyemmillä, pienemmillä ja vieläkin saavutettavimmilla vaihtoehdoilla. Tavoitteena on inspiroida uusia kuljettajia pyörien tarjoamilla uudentyyppisillä ajokokemuksilla.

Uusi laitos toimii satelliittina Harley-Davidsonin Wisconsinin Wauwatosassa sijaitsevalle Willie G. Davidson Product Development Facility -tuotekehityslaitokselle ja sen odotetaan avautuvan tämän vuoden viimeisellä vuosineljänneksellä. Aluksi se keskittyy sähköisten ajoneuvojen ja muun muassa näihin liittyvien akkujen, sähkötyökalujen ja sähköisten koneiden suunnitteluun, kehittämiseen ja tuotantoon. Harley-Davidson on jo aloittanut sähköisiin ajoneuvoihin erikoistuneen henkilöstön rekrytoinnin. Uusi laitos työllistää aluksi noin 25 henkilöä, suurin osa rekrytoitaneen Piilaakson alueelta.

“Elämme nyt jännittäviä aikoja Harley-Davidsonin uskomattomassa historiassa, ja siksi on oikea aika liittyä joukkoomme ja auttaa meitä muovaamaan tulevaisuuttamme”, Levatich toteaa.

Pidemmällä aikavälillä Harley-Davidson harkitsee laitoksen painopisteen laajentamista siten, että sen toiminnassa on entistä näkyvämmin esillä Piilaakson mahdollistamat huipputeknologiset innovaatiot. Yhtiö voi näin tarjota kattavan moottoripyörävalikoiman ja vastata kilpailuun eri hintapisteissä, voimanlähteissä ja ajotyyleissä.
 

Uusin numero