Harley-Davidson Kristiansand voitti pohjoismaiden Battle of the kings-tittelin

Voittajaksi ja Pohjoismaita edustamaan valikoitui norjalainen Harley-Davidson Kristiansand ‘Freedom Machine’ -pyörällään. Harley-Davidson Oulu (Suomi) sijoittui toiseksi ja Harley-Davidson Copenhagen (Tanska) kolmanneksi. “Voittajapyörä oli erittäin hieno moderni versio klassisesta chopperista. Yksityiskohdat, kuten 2-into 1 -pakoputki messinkiviimeistelyllä, lisäsi ilmeeseen sporttisuutta. Matalan jousituskeskeisen hard tail -ratkaisunsa ansiosta pyörä on lunastanut valokeilapaikkansa”, toteaa asiantuntijatuomari Nicholas Bech.
Arviointikollegansa Winston Yeh kommentoi kisan antia seuraavasti: ”Minuun tekivät vaikutuksen erityisesti ne pyörät, joiden rakentajat olivat noudattaneet samaa konseptia läpi koko pyörän. Nämä pyörät näyttivät tasapainoisilta. En toivo näkeväni nähdä pyörää, jossa esimerkiksi etuosa on trackerista ja takaosa cafe racerista”.
“Meillä oli kisassa 16 kaunista ja samalla hyvin erilaista kustom-pyörää. Minun näkökulmastani kaikki osallistuneet jälleenmyyjät ovat voittajia, sillä he ovat antaneet laajalle yleisölle näytteen tiimiensä taidoista. Heidän osallistumisensa on samalla muistutus, kuinka kustomointi on oleellinen osa Harley-Davidsonin DNA:ta. Pyörien tuomarointi on subjektiivista, siksi on hienoa että myös jälleenmyyjien aktivoima yleisö antoi äänensä suosikeilleen. Itselleni henkilökohtaisesti on hienoa, että palkinto meni Harley-Davidson Kristiansandille. He ovat toimineet Harley-Davidson-jälleenmyyjänä vasta vuoden ja lisäksi heillä oli joitakin rakentamisvaikeuksia, mutta onnistuivat silti saamaan kokonaisuuden valmiiksi ennen deadlinea”, summaa Harley-Davidson Nordicin markkinointijohtaja Steven Fröhlich.
Robert Fauske edustaa voittoisaa Harley-Davidson Kristiansandia: “Tämä on valtava tunnustus. Olimme aloittaneet Harley-Davidson-jälleenmyyjänä vasta 7 kuukautta ennen kuin Battle of the Kings -kisa alkoi. Motoristeina brändi on meille rakas. Emme ole koskaan rakentaneet aikaisemmin pyörää, mutta meillä oli visio. Kaikki meillä osallistuivat projektiin, mutta oli silti haaste saada työ valmiiksi annetussa ajassa viimeisten osien saapuessa vain päivää ennen deadlinea. Lisäksi maalaus epäonnistui ja jouduimme uusimaan sen vain kolme päivää ennen kuin osallistumisaika umpeutui. Tämä opetti kuitenkin meille, kuinka työskennellä yhdessä paineen alla. Uskon, että olemme kaikki ylpeitä tästä pyörästä. Sen rakentaminen todella hitsasi meidät yhteen. Huusimme kaikki ääneen, kun saimme kuulla, että voitimme kisan”.
Suomi oli mukana kisassa ensimmäistä kertaa Harley-Davidson Tampereen ja Harley-Davidson Oulun voimin. Harley-Davidson Oulu sijoittui kisassa toiseksi pyörällään SuperScrambler.

SEURAAVAKSI
Battle of the Kings -kisan alkuerät on jaettu alueittain. Kaikkien alueiden voittajat etenevät finaaliin. Tämä pidetään Milanon EICMA-näyttelyn yhteydessä marraskuussa 2018.
Lisätietoja kisasta löytyy osoitteesta: www.h-d.com/customkings
 

Uusin numero