Harjoituksissa loukkaantunut Barbera sivuun Laguna Secasta

Barberalta murtui vasen pohje- ja sääriluu hänen harjoitellessaan kotimaisemissa Espanjassa. Tiimin tiedotteessa ei täsmennetty, millaisesta harjoituksesta oli kyse.

Barbera operoidaan tohtori Xavier Mirin toimesta sunnuntaina Barcelonan Dexeus-klinikalla. Toipumisajan pituudesta ei pystytä antamaan vielä tässä vaiheessa tarkempaa tietoa. Yleensä tällaisesta vammasta toipuminen vie aikaa neljästä kuuteen viikkoon.

Pramac-tiimin mukaan se harkitsee Barberan mahdollista korvaajaa sen jälkeen, kun leikkaus on tehty ja toipumisajasta on saatu enemmän tietoa.

Barbera on MM-sarjassa sijalla 11 pistein 60. Hän ylsi viimeksi Mugellossa ajetussa Italian GP:ssä eturiviin. Se oli hänelle ensimmäinen eturivin starttipaikka kuninkuusluokassa. Itse kisassa hän sijoittui yhdeksänneksi.

Laguna Secan jälkeen MotoGP-sarjan  seuraava osakilpailu ajetaan Indianapolisin radalla 19. elokuuta. Indyssä ovat mukana myös Moto3- ja Moto2-luokat.

Pahimmassa tapauksessa Barbera joutuu jäämään sivuun molemmista USA:ssa ajettavista osakilpailuista.

– Todella harmillinen loukkaantuminen. Minulla oli hyvä vire päälle ja uskalsin odottaa hyvää tulosta Lagunasta. Mutta tämä on elämää. Nyt minun on keskityttävä täysillä toipumiseen, totesi Barbera.
 

Uusin numero