Hanx laajentaa naisille suunnattua varustemallistoaan

Kotimainen ajovarustevalmistaja Hanx esittele MP 20 -näyttelyssä erityisesti uusia, suomalaisille naisille suunniteltuja ajovarusteita.

Ensimmäiset Hanxin naisten mp-asut valmistettiin Oravikoskella yli 20-vuotta sitten, jolloin naiset olivat matkustajia ja moni vasta testasi miestensä ja poikaystävien moottoripyörän kyydissä oloa. Pukuina oli usein pojan tai miehen vanha ajoasu. Nyt vuonna 2020 naismotoristien määrä on suurimmillaan kaikissa moottoripyöräharrasteluokissa maanteiltä crossiradoille.

– Viime syksynä järjestetty maailman ensimmäinen Women in Motorsport -kongressi Vierumäellä viimeistään todisti mikä tahto ja halu naismotoristeilla on ajaa maailman huipulla. Hanx oli mukana kongressin paneelissa ja sieltä saimme paljon uusia ideoita tuotekehittelyyn. Naiset haluavat ajaa moottoripyörällä itsenäisesti ja kokeilla rajojaan myös kilparadoilla. Hanx on tarttunut tähän haasteeseen ajovarusteiden osalta, ja olemme päivittäneet naisten maantie- ja offroad -mallistoa mitoituksista alkaen, kertoo Monna Raatikainen Hanxilta.

Hanx Päijänne Special Lady.

Tämä näkyy muun muassa Päijänne Special Lady -adventuretakissa, joka on kauden 2020 uutuus. Takin innoittajana ovat toimineet satojen naismotoristien kommentit, joiden ansiosta Hanxilla päätettiin tuoda markkinoille myös naisten malli Hanx Päijänne Special -klassikkotakista. Päijänne Special Lady on suunniteltu ja ommeltu Oravikoskella. Vedenpitävän takin muotoilu on naisellinen ja takki sisälyää adventure/enduro-ajoon huomioituja yksityiskohdtia, kuten irrotettavat CE-hyväksytyt suojat sekä paljon taskuja. Lisälämmön tuojaksi Hanx suosittelee Warm up Lady takkia. Takkia voidaan valmistaa useissa eri väreissä ja koossa 34-54 sekä mittojen mukaan.

Hanx Aletta.

Toinen naisten takkiuutuus heritage-henkinen Aletta-öljykangastakki, joka on valmistettu täysin Suomessa ja suomalaisella mitotuksella aidosta brittilaisestä öljykankaasta. Pintamateriaalina öljykangas on vettä hylkivää öljykangas, sen CE-suojat ovat irrotettavat ja muotoilu ajaton. Takkia valmistetaan koossa 34-52 ja myös mittojen mukaan.

Nahkatakeissa ja -housuissa Hanx on päivittänyt mitoituksen vastaamaan pohjoismaalaista mitoitusta.

– Edelleen ongelmana suomalaisella naismotoristilla ja myös miehilläkin on, että suurin osa mp-tuotteista on mitoitettu eteläeurooppalaisella kropalle. Etenkin housut ovat suomalaisille epäsopivia. Kun vyötärö on kohdillaan lahkeet ovat liian pitkiä, Raatikainen kertoo.

Hanx valmistaa tekstiilihousuja kolmea eri pituutta ja jos näistäkään ei löydy sopivaa voidaan housut valmistaa asiakkaan mittojen mukaan. Mallimestari on paikalla koko viikonlopun Helsingin MP20-messuilla.

Uutuustakkimallit ja paljon muita uutuuksia sekä Hanx-klassikoita esillä Helsingin MP20-messuilla Hanxin osastolla 6r60.

Uusin numero