Hannes Soomerille tuplapodium Magny-Coursista

Ratamoottoripyöräilyn Supersport-luokan MM-kausi 2020 jatkui viime viikonloppuna Ranskan Magny-Coursin radalla. Sateinen sää asetti kauden toiseksi viimeiseen kisaviikonloppuun omat haasteensa, sillä rata oli märkä perjantaista sunnuntaihin ja sadekelin renkailla ajettiinkin läpi koko viikonlopun. 

Säästä huolimatta viikonloppu oli erittäin onnistunut Kallio Racingin virolaiskuljettaja Hannes Soomerille. Ainoastaan lauantain aika-ajot jäivät epäonnisiksi ja lähtöruutu kisoihin oli 16. Soomer ei tästä lannistunut, vaan teki molempien päivien kilpailuissa hurjan nousun. Upeiden ohitusten ansiosta hän ajoi sekä lauantaina että sunnuntaina maaliin sijalla kolme, saavuttaen samalla uransa ensimmäiset Supersport-luokan podium-sijoitukset. Sunnuntaina Soomer ajoi myös kilpailun nopeimman kierrosajan.

”Hanneksen huippuviikonloppu. Hän oli jokaisessa sessiossa todella nopea, kun oli selkeä sadekeli. Ainoastaan lauantain Superpolessa ei onnistuttu, eri lähtöpaikalla olisimme voineet taistella jopa voitosta täällä. Kilpailuissa oli ensimmäisellä kierroksella todella huono näkyvyys, kun radan pinnasta noussut vesi haittasi kärkikuskien takana ajavia. Hannes teki kuitenkin varmasti eniten ohituksia molemmissa kilpailuissa ja nousi järkevällä ajolla podiumille,” kertoo Vesa Kallio Kallio Racingiltä. 

Hannes Soomer: 

”Viikonloppu oli upea. FP1:stä lähtien vauhti oli kohdallaan märissä olosuhteissa, eikä pyörän säädöissä ollut ongelmia. Aika-ajoissa minulla oli paljon hankaluuksia puolikuivissa sääolosuhteissa, joten kisoista oli tulossa vaikeat. Ajoin kuitenkin kaksi upeaa kisaa, yritin olla tekemättä virheitä ja saavutin ensimmäiset podiumini. Olen hyvin onnellinen tästä tuloksesta ja haluan välittää isot kiitokseni tiimille, sponsoreille ja kaikille, jotka ovat työskennelleet tämän eteen. Nyt me teemme töitä saavuttaaksemme ensimmäisen voiton.”

Kallio Racingin espanjalaiselle kuljettajalle Isaac Viñalesille viikonloppu oli haastavampi. Aika-ajoissa Viñalesin sijoitus oli yhdeksäs, lauantain kisassa hän ajoi sijalle 13. Sunnuntain kisassa Viñales kärsi märän radan aiheuttamista pito-ongelmista ja päätti tästä syystä keskeyttää.

Ratamoottoripyöräilyn Supersport-luokan MM-sarjan kauden 2020 viimeiset osakilpailut ajetaan Portugalissa, Estorilin radalla 16.–18.10.2020. 

Lauantain tulokset

Sunnuntain tulokset

MM-pistetilanne

Teksti: Kallio Racing

Kuvat: SP8images

Uusin numero