Hanna Mertsalmi on tuonut B-luokkaan lisää naisenergiaa

Mertsalmi on vasta kolmas nainen, joka on saavuttanut endurossa B-luokituksen. Tuleva fysioterapeutti viihtyy koulunpenkin lisäksi ainoastaan pyörän satulassa tai tallissa pyörää ruuvaamassa, ja tulosta alkaa tulla.

– Nousu B-luokkaan oli pitkäntähtäimen tavoite, ja tänäänkin lähdin vain ajamaan. Reitti oli tosi hyvä ja mulle sopii pitkät pätkät. Tykkään ajaa talvella. Ajan enduron lisäksi naisten motocross-sarjan ja cross countrya niin paljon kuin ehdin, on ainakin tekemistä. Ei kyllä muuta tarttekaan. Asun Lahdessa, mutta treenaan Padasjoella. Harmillisen vähän on ajokavereita, mutta ajan aina kelloa vastaan. Se kyllä kehittää, Mertsalmi sanoo.

Mertsalmi ajoi Lahdessa C1-luokan kolmanneksi. C1-luokan voittaja Juha Leinonen ja toiseksi ajanut Jaakko Siira sekä C3-luokan Mika Laitinen nousivat niin ikään B-luokkaan. C2-luokan kolmanneksi kaasuttaneelle Tomi Möttöselle tuli myös nousupisteet täyteen.

– Hyvä kisa, reitti oli sellainen kuin pitääkin talvella olla. Vähän oli aamulla kylmä, joten oli hyvä, että oli lyhyet siirtymät. Yhden kierroksen olisi voinut vielä ajaa, vaikka ensimmäisen maastokokeen lopussa olinkin vähän puhki. Muutaman kerran kävin turvallaan, kun oli niin kova yritys. Täytin juuri 47 vuotta, joten luokituksen poistuttua voisihan sitä harkita V40:ssa ajamista, mutta C:ssä on kiva ajaa, Jari Lundgren kehuu.

Tulokset:
C1:

1) Juha Leinonen Paltamon MK
2) Jaakko Siira EMK
3) Hanna Mertsalmi PadMU

C2:
1) Jari Lundgren HeMK
2) Lassi Määttä MäntsMK
3 Toi Möttönen JSMK


C3:
1) Mika Laitinen K-SMK
2) Santtu Heinonen JSMK
3) Pekka Sointula MENS

Uusin numero