Hanna Mertsalmi kruunattiin motocrossin Suomen Cupin mestariksi

Hyvinkään Moottorikerhon Hanna Mertsalmi kruunattiin tänään Imatralla naisten motocrossin Suomen Cupin mestariksi naisen vietyä molemmat erät nimiinsä.

– Kisa ajettu ja tulos on hyvä! Keskityin ajamaan vain kaksi hyvää kisaerää ja toki tavoite oli voittaa. Se, etten miettinyt tuloksia sen kummemmin johtui siitä, että olin vähän laskeskellut itse väärin tai en minä edes tiedä mitä olin laskenut ja luulin siis, että vasta Heinolassa voin varmistaa mestaruuden, iloinen Mertsalmi naureskeli kilpailun jälkeen.

Hanna Mertsalmi oli iloinen saavutettuaan mestaruuden jo ennen kauden finaalia. Kuva: VA-racing

Viime vuonna loukkaantumisen takia välivuoden pitänyt Mertsalmi olikin nyt innoissaan, kun sai uusittua toissa vuoden mestaruuden jo ennen finaalia. Naisella on saldonaan yhdeksän voittoa ja yksi toinen sija kymmenestä erästä.

– Olin ihan ihmeissäni, kun tiimi oli kuohareiden ja ruusujen kanssa vastassa! Ei kukaan ollut viitsinyt sanoa tilanteesta, ettei mun keskittyminen häiriinny, joten vetelin sitten vaan autuaan tietämättömänä. Nyt on hyvä fiilis ja helppo lähteä Heinolan finaaliin.

Molempien erien toiseksi ajoi Karkkilan Moottorikerhon Ria Virtanen ja kolmanneksi Viron Kadri Ehamäe. Virtasen ja Ehamäen mitalisijat ratkeavat vasta Heinolassa 15.-16.9. ajettavassa kauden päätöksessä.

Imatralla kisasivat lauantaina myös kansalliset luokat MXC/A, MXC/B ja MX65. Huomenna sunnuntaina vuorossa ovat luokat MX125, MXB, MXH.

 

Uusin numero