”Hän on kuin tulivuori!” – Marquez pistää katsojat haukkomaan henkeä

– Se näyttää uskomattomalta. Tämä mies on kuin tulivuori!, Ponharal kuvailee Marquezin railakasta etenemistä Chrash.netin haastattelussa.

– Tuntuu, että hän vie kaiken liian pitkälle ja sen ylikin, mutta se on juuri sitä, mitä me rakastamme katsoa, jatkaa Yamahan Tech 3-satelliittitiimin pomo Poncharal.

Hallitsevan maailmanmestarin Jorge Lorenzon tyyli on sekin tehnyt Poncharaliin lähtemättömän vaikutuksen, mutta Marquez pistää tässä mielessä vähintäänkin vielä piirun verran paremmaksi ”wow”-elämyksen kera.

”Kun näet Marcin,
niin sanot ’F ** k!”

– Puhtaasti ja teknisesti ajavaa Jorge katsoessasi uskoisit, että hän vasta lämmittää renkaita. Mutta kun näet Marcin, niin sanot ”’F ** k!”. Hän vetää jokaisen mutkan siten, kuin näyttäisi kaatuvan koko ajan. Silloin luulisi, että kukaan muu maailmassa ei voi mennä kovempaa.

Poncharal näkee Lorenzon ja Marquezin vauhdillisesti tasavertaisina. Tuon huipun saavuttaminen tosin rakennetaan täysin eri tavalla ja tyyleillä.

– Rakastan katsella Jorgen ajamista, mutta sinun täytyy olla asiantuntija arvostaaksesi sitä. Toisaalta Marcin nähtyään sellainenkin, joka ei ole koskaan ajanut kaksipyöräisellä, pitää hänen ajotyyliään heti uskomattomana ja se näkemys korostuu upeissa hidastuskuvissa. Marc on mielestäni tuonut todella paljon lajiimme ja pidän hän parhaana lähettiläänämme.

Hondaa agressiivisesti käskyttävä Marquez sijoittui viime kaudella MM-pisteissä kolmanneksi Yamaha-duon Lorenzo-Valentino Rossi takana. Marquezin mestaruusmahdollisuudet ja unelma triplasta murenivat käytännössä jo alkukauden kaatumisiin.

– Marc sanoo, että hän on oppinut virheistään. Oikeastaan en ole niin varma siitä, koska hän sanoi näin jo viime kaudellakin kaatuen kuitenkin heti seuraavassa kisassa, Poncharal heittää pilke silmäkulmassaan.

Tulevan kauden voimasuhteista saadaan ensimmäisen kerran osviittaa, kun MotoGP-luokan talvitestit käynnistyvät 1.-3. helmikuuta Sepangin radalla Malesiassa.

Testiurakka jatkuu 17.-19. helmikuuta Australian Phillip Islandilla ja umpeutuu 2.-4. maaliskuuta Qatarin Losailissa. Qatar isännöi MM-sarjan avausta 20. maaliskuuta
 

Uusin numero