Hallitseva mestari Päivärinta palaa MM-areenalle Oscherslebenissä

Keravalaisen alla kiekuu Saksan Oscherslebenissä täysin uusi ajopeli, jonka runkona on sveitsiläinen LCR ja moottorina BMW.n tuhatkuutioinen moottori. Päivärinnan menoa tasapainottaa uusvanha purkkiorja Timo Karttiala.

Viime vuonna uransa neljännen maailmanmestaruuden voittaneen Päivärinnan pitkäaikainen matkustaja, sveitsiläinen Adolf Hänni joutui vetäytymään kilpaurheilun parista terveydellisistä syistä. Tämän vuoksi suomalaispilotti joutui jäämään pois alkukauden MM-starteista.

Välivuosi antoi Päivärinnalle kuitenkin mahdollisuuden rakentaa täysin suomalainen tiimi, jonka tavoite on voittaa miehen viides maailmanmestaruus vuonna 2015. Osallistuminen tulevan viikonlopun MM-osakilpailuun Oscherslebenissä palvelee nimenomaan tätä tavoitetta.

Kolmen sakkiin

Päivärinta lähtee saksalaisradalle hakemaan uudelleen tuntumaa maailman kärkivauhtiin ajaen samalla sisään uutta ajopeliä ja uusvanhaa matkustajaa.

– Taso on kova ja jos kolmen sakkiin kerkeäisi olisi jo hyvä juttu. Mikäli voitto tulee, niin silloin on kyllä kaikki mennyt nappiin, summaa Päivärinta avauskisan tavoitteet.

– Pääasia Oscherslebenin kisassa on saada tuntumaa maailman kärkivauhtiin ja säädettyä ajopeliä taas eteenpäin. Täällä on paikanpäällä BMW-tietoutta ja pyritään kaivamaan uuden ajopelin moottorista kaikki saatavilla olevat tehot. Nyt on keskityttävä kaluston säätämiseen, kuvailee keravalainen.

Oscherslebenissä ajetaan viikonloppuna kaksi sivuvaunujen MM-starttia. Lauantaina kolmipyöräiset päräyttävät 12 kierroksen sprintin ja sunnuntaina 21 kierroksisen pitkän kilpailun.

Sivuvaunujen MM-sarja on Päivärinnan poissa ollessa täysin brittipilottien hallussa. Tim Reeves kyydissään ranskalainen Grecory Cluze johtaa sarjaa 136 pisteellä. Brittiveljekset Ben ja Tim Birchall ovat kakkosena 90 pisteellään.

Suomalaisosaamista sarjassa edustava Petri Makkula/Harri Asumaniemi duo majailee sarjassa 51 pisteellään seitsemäntenä.
 

Samanlaisia ​​uutisia

Juho Kantolan paluu SM-sarjaan toi onnistumisia

Juho Kantola saalisti Circuit Racingin Alastaron SM-osakilpailusta kaksi podiumsijoitusta Supersport 300-luokassa. Voittokaan ei ollut kaukana, ja nälkää jäikin niin että kilpakumppanit saavat jatkossa olla entistäkin tarkempana.

Viimeisin numero