Hallitseeko Davies jälleen Imolan kisaeriä?

Kun 22 Superbike-luokan kuljettajaa aloittavat tänään perjantaina 11. toukokuuta kisaurakkansa, Daviesilla on nimissään nopein aika Superpole-aika-ajoissa ja itse kilpailuissa. Myös Imolan Superbike-luokan rataennätys on 31-vuotiaan britin nimissä.

Imola on yksi MM-sarjan suosikkiradoista ajajien keskuudessa. Rata on teknisesti vaativa. Kawasakin Jonathan Realla on Daviesiin 30 pisteen johto. Rea on neljästi voittanut Imolassa vuosina 2014 ja 2015, joten pohjoisirlantilainen tuntee myös hyvin Imolan vanhantavan radan piirteet.

Italialainen Marco Melandri (Ducati) on MM-taulukossa kolmantena 44 pistettä kärkeä perässä. Rean tallikaveri Tom Sykes sai Assenin kisan voitollaan itseluottamusta. Vuonna 2013 Sykes otti Imolassa tuplavoitot.

Hollantilainen Michael van der Mark (Pata Yamaha Official WorldSBK Team) on parantanut vauhtiaan Superbiken MM-sarjassa noustessaan kahdesti palkintopallille kotiyleisön edessä edellisessä osakilpailussa. Van der Mark on pistetaulukossa neljäntenä ja Sykes on viides.

Avauspäivänä perjantaina Superbike-luokalla on kolmet vapaat harjoitukset. Supersport-luokan ennakkoasetelmat selviävät perjantain kaksissa harjoituksissa.
 

Uusin numero