Halliässä Blazusiak aikoo saapua maailmanmestarina Tampereelle

Puolalainen KTM-kuljettaja lähtee hakemaan jo neljättä peräkkäistä titteliään, kun kuluva kausi kietaistaan pakettiin lauantai-iltana Ranskan Tours’issa.

Blazusiakilla on Lodzin ja Barcelonan osakilpailujen jäjiltä 29 pisteen etu puolellaan Hondaa käskyttävään britti David Knightiin. Ensi kaudella halli-, eli SuperEnduron MM-sarja kattaa vähintään puolenkymmentä osakilpailua, joista Tampere isännöi toista Livepoolin jäljiltä.

Blazusiak kävi olkapääleikkauksessa Lodzin ja Barcelonan osakilpailujen välillä, joten tyrkyllä oleva mestaruus nousisi siinäkin mielessä kovaan arvoon.

– Saan hengittää vähän vapaammin 29 pisteen johdon myötä. Olen tehnyt kovasti töitä kuntoni kanssa ja tunnen nyt olevani taas siinä tutussa iskussa, Blazusiak lähettää terveisensä erityisesti Knightin suuntaan.

Lajin erikoismiehelle Blazusiakille hienoisen edun tarjoaa edelleen myös se, että Knightin on vältettävä ainakin suurimpia riskejä Ranskassa.

Henkilökohtainen MM-sarja näet käynnistyy viikon kuluttua Chilen Talcassa ja Knight on julistanut jo hyvissä ajoin, että hän haluaa voittaa E2-luokan mestaruuden. Luokan, jossa ei alkavalla kaudella suomalaiskuljettajia nähdä.

Blazusiak lisääkin mestarillisesti löylyä kiukaalle.

– Olen valmis voittajaksi. Olisi mahtavaa saavuttaa neljäs mestaruus putkeen ja hienointa se olisi toteuttaa tietenkin voittamalla lauantai-illan kaikki kolme kisaerää.

Blazusiakin ja Knightin jälkeen kolmantena sarjassa on KTM:ää kuskaava britti Jonny Walker. Walker hiillostaa Knightia vain pisteen päässä.

 

Uusin numero