Haljala ”juhlii” juhannusta MM-endurossa Italiassa

Italialaisen EnTrophy Enduro Racing -tiimin kuljettaja Hermanni Haljala pääsee viettämään juhannusta enduromoottoripyöräilyn merkeissä, kun MM-kausi ylittää puolivälinsä Italiassa tällä viikolla. Jämsäläinen on vauhdissa viime viikonlopun hyvä EM-enduron tulos vyöllään.

Haljala vieraili enduron Euroopan mestaruussarjassa menneenä viikonloppuna ajaen sunnuntaina E1-luokan toiseksi. Maailmanmestaruussarja jatkuu tällä viikolla yli kuukauden tauon jälkeen, kun pienessä italialaiskaupungissa Bettolassa järjestetään kauden seitsemäs ja kahdeksas osakilpailu. Kamppailu käynnistyy perjantai-illalla supertestillä, jonka tulokset huomioidaan lauantaisessa koitoksessa. Sunnuntaina ajetaan oma osakilpailunsa, joka lauantain tapaan sisältää useaan kertaan ajettavat crossi-, extreme- ja endurotestit. Haljala on 14-osaisessa MM-sarjassa E1-luokan pisteissä kymmenentenä.

– Pätkät vaikuttavat hyviltä ja mieluisilta. Toki extreme on haastavan näköinen ja siinä on tosi paljon teknisiä, vaikeita mäkiä. Paikoitellen pätkä on tehty todella hitaaksi ja siimoituksella kapeaksi, joten ei ole ajolinjavaihtoehtoja. Luvassa on tiukkaa ylä- ja alamäkeä sekä polven ympäri käännöstä. Tulee varmaan olemaan mielenkiintoinen pätkä, Beta-pyörän kuljettaja Haljala ennakoi.

– Lähden kisaan hyvillä fiiliksillä. Koitetaan jatkaa nousujohdanteista kautta, ja lähdetään nauttimaan endurosta juhannuksena. Täällä ei paljon juhannusta näy missään. Se on vain endurohommia ja isoa kaasua. Niissä merkeissä menee minun juhannukseni.

Italiassa nähdään suomalaiskuljettajista tuttuun tapaan myös Roni Kytönen, joka on E1-luokan MM-sarjassa yhdeksäntenä. Nuorten sarjoissa on mukana J2-luokan MM-pisteissä seitsemättä paikkaa pitävä Samuli Puhakainen. Tiitus Enjala on Youth-luokassa 13:tena ja Juho Ahokkaalla on vielä pistetili avaamatta, mutta kumpikin lähtee kartuttamaan saldojaan Bettolaan. Naisten kolmannessa MM-viikonlopussa ei ole suomalaisosallistujia.

E1-luokka, MM-pistetilanne 6/14-osakilpailu:
1. Josep Garcia, ESP, KTM, 114 pistettä
2. Steve Holcombe, GBR, Honda, 108p.
3. Jamie McCanney, GBR, Husqvarna, 86p.
…9. Roni Kytönen, FIN, Yamaha, 45p.
…10. Hermanni Haljala, FIN, Beta, 31p.

Kaikki tulokset ja sarjataulukot:
www.endurogp.com/2024-results

Teksti: Hermanni Haljalan tiedotus, kuva: EnTrophy Enduro Racing Team

Uusin numero