Haavisto päätti kisakautensa erävoittoon Baltic Mastersissa

Haavisto ajoi MX2 luokassa, jossa ennakkoon kovinta vastusta tulisivat tarjoamaan Viron nuortenmestari Hardi Roosiorg ja 125 luokan EM-sarjassakin nähty Jan Jakobson.

Aika-ajoissa Haavisto päätyi toiseksi Jakobsonin jälkeen ja pääsi hyvistä asetelmista valitsemaan lähtöpaikkaansa kisaeriin.

– Ensimmäisessä erässä olin lähdön jälkeen noin viidentenä, mutta pääsin melko nopeasti nousemaan toiseksi. Jahdatessani kärjessä ajavaa Jakobsonia kiinni, mokasin mutkassa ja kaaduin. Kaatumisessa meni sitten rutosti aikaa ja lisäksi sarvet menivät hieman vinoon, lopulta olin maalissa varmaan toiseksi viimeinen. Adrenalin Arenalla lähtö tapahtuu betonilta ja olinkin melko hukassa starttieni kanssa koko viikonlopun ajan, harmitteli Haavisto ensimmäisen erän jälkeen.

Toisen erän startti onnistuikin kuitenkin hieman paremmin.

– Irtosin puomilta kohtuullisesti ja olin alkuhässäköiden jälkeen kolmantena ja nousin nopeasti toiseksi. Kärjessä ajanut Jakobson ajoi hyvin ja pääsin yrittämään ohitusta vasta noin erän puolessa välissä. Yhdessä radan isoimmista hyppyreistä sain puristettu Jakobsonin kiinni ja seuraavassa mutkassa pääsin ajamaan sisälinjaa. Ohitustilanteessa taisimme osua vähän toisiimme ja Jakobson kaatui. Loppuerän ajoin rauhassa maaliin. Startit ovat tällä hetkellä heikoin kohtani ja tulemmekin tekemään paljon töitä niiden kanssa vielä ennen EM-kauden avausta, kertasi Haavisto.

Sömerpalun kisa oli samalla tiimin viimeinen kilpailu nykyisten yhteistyökumppaneiden kanssa.

– Kausi meni kokonaisuutena erinomaisesti vaikka EM-sarjassa jouduimmekin tyytymään hopeaan. Tärkeää oli, että kauden mittaan pystyimme tarjoamaan yhteistyökumppaneillemme hyvää näkyvyyttä voittojen muodossa sekä kotimaassa, että ulkomailla. Ensikauden kuviot ovat hyvässä vaiheessa, mutta sponsorihaku on edelleen käynnissä. Saimme juuri ensimmäiset fanituotteet myyntiin ja toivottavasti myös sitä kautta pystymme keräämään lisäbudjettia toiminnan pyörittämiseen.Tässä vaiheessa kuitenkin iso kiitos tämän vuoden sponsoreille Honda, Arai, Tapesnake, Yoko, Allright, Motorengas, Mitas, ELF, Brandix, Oakley ja GoPro, kiitteli tiimipäällikkö Kusti Manninen.

Kaudella 2015 Haavisto kilpailee motocrossin EMX250 Euroopan mestaruussarjassa, joka avataan Italian Arco Di Trentossa 18.-19. huhtikuuta. Kotimaassa Haavisto nähdään motocrossin MX2 luokan SM-sarjassa.
 

Uusin numero