Haavisto mukaan motocrossin Italian mestaruusosakilpailuun

Haavisto matkasi viime viikolla Pohjois-Italiaan EM- ja MM-sarjassa kilpailevan Honda Jtech tiimin pajalle ja on sieltä käsin käynyt harjoittelemassa lähialueen radoilla.

– Solisluuvamman jälkeen olen ajanut vasta reilut kolme viikkoa, joten ajokuntoa ei vielä ole tarpeeksi, mutta se paranee päivä päivältä. Honda Jtechin tiimin kanssa on hommat sujuneet mukavasti ja esimerkiksi pyörän ja varusteiden pesut hoituvat kätevästi heidän pajallaan. On ollut hienoa päästä treenaamaan yhdessä heidän tiimikuljettajansa Nick Kouwenbergin kanssa, joka jo viime vuonna voitti eriä EMX250 EM-sarjassa, kertoo Haavisto.

– Ainakin kovalla radalla olen aika hyvin pysynyt vauhdissa mukana. Mukava huomata, että ne lukemattomat kierrokset Dynaset Areenan radalla talven aikana eivät ole menneet hukkaan.

Haaviston EM-kauden avaus ajetaan puolentoista viikon päästä Italian MM-osakilpailun yhteydessä, joten ensi viikonlopun kisa toimii hyvänä harjoituksena sitä varten.

– Jeren on kehittynyt huimasti viime kaudesta ja onkin mielenkiintoista nähdä ensi viikonloppuna mikä on Jeren kisavauhti tällä hetkellä. Kauden ensimmäiset kisat ovat aina hieman hakemista rutiinien ja muiden suhteen, joten on hyvä että ne isoimmat jännitykset ja virheet voidaan karistaa jo Faenzan radalle. On ollut myös rohkaisevaa kuulla, että Jtechin tiimin omissakin kellotuksissa Jere on ollut parhaimmillaan alle sekunnin päässä Kouwenbergin vauhdista, toteaa tiimipäällikkö Kusti Manninen.

– Nyt eletään kyllä sitä vaihetta, että aina jos pojat soittaa reissusta olen ihan varma että jotain ikävää on tapahtunut. Onneksi tähän asti on ollut ihan perusjuttuja ja tänäänkin Jere soitti, että muistakaa tuoda lisää tusseja näyttötaulua varten kun ne alkaa olla lopuillaan, naureskelee Manninen.

EMX250-luokan ensimmäinen kilpailu ajetaan Italian MM-osakilpailun yhteydessä Arco Di Trentossa 18.-19. huhtikuuta, jossa myös Haaviston tiimikaverit Tatu Junnola ja Emil Weckman nähdään avaavat kisakautensa EMX150-luokassa.

Uusin numero