Haavisto ja Mäntylä jatkoivat dominointia motocrossin SM-sarjassa

Jere Haavisto ja Melissa Mäntylä jatkoivat dominointia, kun SML AMOQ SM-motocross-sarjan toinen osakilpailu ajettiin viikonloppuna Siilinjärven Hamulassa.

Haavisto hallitsee suomalaisen motocrossin kuninkuusluokkaa jo kolmatta vuotta putkeen eikä erehtynyt tänäänkään vaan ajoi kahteen selvään erävoittoon MX1-luokassa. Melissa Mäntylä jatkoi myös naisten MXD-luokassa puhdasta sarjaa voittaen Siilinjärvellä molemmat lähdöt.

Tasaista taistelua junioreissa

MX85 A-luokassa SM-pistejohtaja Hyvinkään moottorikerhon Aleksi Pirinen ajoi osakilpailun voittoon Siilinjärvellä, mutta vain pisteen erolla ennen Helsingin moottorikerhon Onni Kämäriä. Pirinen ajoi eräsijat kolme ja yksi, kun Kämäri puolestaan ajoi kahdesti toiseksi erissä. Päivän kolmas oli avauserän voittoon ajanut Helsingin moottorikerhon Jimi Marttila. Sarjataulukossa Pirinen kasvatti eroaan yhdellä pisteellä ja Kämäri puolestaan nousi toiseksi, kun taas Jalasjärven moottorikerhon Nico Bystedt tippui yhden sijan alaspäin ollen sarjassa nyt kolmantena.

Mäntylä hallitsi

Naisten MXD-luokassa Salpausselän moottorikerhon Melissa Mäntylän perässä toiseksi ajoi Hyvinkään moottorikerhon Hanna Mertsalmi ja kolmas oli Karkkilan moottorikerhon Ria Virtanen eräsijoin kolme ja neljä. SM-sarjataulukossa Mäntylä kasvatti etumatkansa Mertsalmeen 14 pisteeseen ja Viron Carita Lomp jatkaa kolmantena samoilla pisteillä, kun Virtanen neljännellä sijalla.

Vantaan Moottorikerholle kaksoisvoitto

MX125-luokassa vaihtui järjestys SM-taulukossa, kun Vantaan Moottorikerhon Eelis Viemerö nappasi johtopaikan seurakaveriltaan. Viemerö vei tänään Siillinjärven osakilpailun voiton eräsijoin yksi ja kaksi ennen seurakaveri Matias Miettistä. Avauskilpailussa voittoon yltänyt Miettinen ajoi tänään eräsijat neljä ja yksi, minkä myötä taipui sarjataulukossa Viemerölle yhdellä pisteellä. Päivän kolmas oli Helsingin moottorikerhon Simo Koskinen, joka ajoi eräsijat kaksi ja kolme. Koskinen nousi samalla SM-sarjassa kolmannelle paikalle ja on johtavaa Viemeröä 15 pistettä perässä.

Ylivoimaista suorittamista Haavistolta

MX1- ja MX2-luokan yhdistettyä lähtöä hallitsi Tampereen Motocrossin Jere Haavisto. Hän ajoi kahteen selvään erävoittoon MX1-luokassa ennen Alavuden seudun moottoripyöräilijöiden Arttu Sihvosta ja Imatran moottorikerhon Matias Vesteristä. Sihvonen kirjasi itselleen eräsijat neljä ja kolme, kun Vesterinen puolestaan ajoi sijat seitsemän ja kaksi. Avauserässä toiseksi ajanut Vantaan moottorikerhon Miro Sihvonen kaatui toisessa erässä ja oli maalissa kuudes. Päivän yhteistuloksissa vantaalainen oli viides samoilla pisteillä edellä olleiden Arttu Sihvosen ja Viron Indrek Mägin kanssa. SM-taulukossa Haavisto jatkaa kärjessä 22 pisteen etumatkalla ennen Vesteristä ja Sihvosta, joka on puolestaan seitsemän pistettä Vesterisen takana.

Uusia nimiä palkintokorokkeelle

MX2-luokan voittoon Siilinjärvellä ajoi Turun moottorikerhon Miro Varjonen, joka epäonnistui avauserän lähdössä ja teki kovan nousun joukon takaa ollen maalissa neljäs. Toisen erän Varjonen kirjasi nimiinsä ja vei näin myös osakilpailun voiton. Kaksi muuta palkintokoroke sijaa miehittivät Kuopion moottorikerhon Jere Rönkkö ja Orimattilan moottorikerhon Wiljam Malin. Kummallekin kuljettajalle palkintokorokesijoitus SM-osakilpailussa oli uran ensimmäinen. Rönkkö ajoi eräsijat kolme ja kaksi, kun Malin puolestaan kirjautti sijat yhdeksän ja kolme. Avauserän voittoon ajanut Sampo Rainio joutui keskeyttämään toisen erän tekniseen vikaan. Siilinjärvelle SM-pistejohdossa saapunut Nico Stenberg kaatui avauserässä loukaten selkänsä ja hänelle jäi nolla pistettä tulossarakkeeseen Siilinjärveltä. Päivän voittaja Varjonen nousi SM-pistejohtoon neljän pisteen erolla ennen tasapisteissä olevaa Rönkköä ja Turun Moottorikerhon Hermannin Koskista.

SML AMOQ SM-motocross jatkuu heinäkuun puolessa välissä Karkkilassa kauden kolmannella osakilpailulla. SM-sarjan virallisina yhteistyökumppaneina toimivat: Duell, AMOQ ja Pirelli

Viikonlopun kaikki tulokset: https://tulosarkisto.fi/races/view/778

Teksti: Suomen Moottoriliitto / SM-Motocross tiedotus, kuvat: Senni Mattila

Uusin numero