Haavisto erävoittoon Belgian EM-crossissa

Alkuvuodesta haastatteluvideollaan laajempaan kansan tietoisuuteen murtautunut Haavisto on toipunut Saksan EM-osakilpailussa sattuneista lapaluun ja polvilumpion murtumista hyvään kisakuntoon.

Aika-ajoissa Haavisto sijoittui toiseksi hollantilaisen Rick Elzingan jälkeen. Ensimmäisessä EM-erässä Elzinga karkasi kärkeen Haaviston startatessa 10. sijan tuntumasta.

Haavisto nousi nopeasti toiseksi ja alkoi jahdata kärjessä ajavaa Elzingaa ja ohitti tämän lopulta kisan puolessa välissä ja karkasi yli 10 sekunnin karkumatkalle.

Kymmenen pisteen erolla sarjaa johtava englantilainen Albie Wilkie teki tasaista nousua ja pystyi vielä erän lopussa haastamaan kotiradallaan ajaneen Elzingan, mutta joutui tyytymään kolmanteen sijaan.

Mikäli Haavisto pystyy voittamaan myös sunnuntaina ajettavan EMX150 Euroopan mestaruussarjan päätöserän ja Wilkie sijoittuu korkeintaan kolmanneksi on Haavisto mestari.

– Ajo sujui tänään hyvin vaikka rata oli paikoitellen varsin vaativassa kunnossa. Elzinga pääsi erän alussa hieman karkumatkalle, mutta puristin pari nopeampaa kierrosta ja pääsin hänestä nopeasti ohi. Mestaruuden kannalta on tietenkin harmittavaa, että se ei ole enää omissa käsissä, mutta ajattelin huomennakin voittaa ja katsoa sitten maalissa riittikö se mestaruuteen vai ei, kertasi hyväntuulinen Haavisto.

 

Uusin numero