Haastaja Nambotinin terveiset MM-kultaa takovalle Remekselle: ”Olen ok”

Salminen saavutti neljä vuotta sitten 13. henkilökohtaisen maailmanmestaruutensa E1-luokassa. Remes haarukoi puolestaan uransa ensimmäistä MM-kultaa samassa luokassa.

TM:ää kuskaava ja 12 osakilpailusta seitsemän nimiinsä vienyt Remes ehdittiin julistaa epävirallisesti mestariksi jo kesällä, kun hänen ainoa uhkaajansa, vasenta polveaan kauden alusta alkaen potenut ranskalainen Christophe Nambotin kaatui heinäkuun puolivälissä leikkauspöydälle.

Seitsemän pisteen takamatkalla kotiyleisönsä eteen Requistaan saapunut KTM-kuski Nambotin määrättiin leikkauksen jälkeen kuukauden mittaiseen harjoituskieltoon, mutta kolminkertainen maailmanmestari vakuuttaa olevansa nyt kunnossa.

– Harjoittelu on sujunut hyvin ja olen ok, Nambotinin lähettää terveisensä ensisijaisesti Remekselle ja kotiyleisölleen.

Sananhelinää tai ei – myös taitava pr-mies Nambotin tietää ja tuntee vain itse todellisen kisakuntonsa.

Rivien välistä on kuitenkin luettavissa paljonkin suomalaisittain huojentavaa.

– Minulla ei ole suunnitelmaa eikä taktiikkaa tätä viikonvaihdetta varten – vain halu järjestää tästä upea finaali ranskalaisyleisölle. Kisan pätkät miellyttävät minua, Nambotin pyörittelee.

Remeksen asetelmat vaikuttavat kieltämättä todella herkullisilta. Aiempaan kauteen peilaten häneltä ei ajamalla mestaruutta riistetä. Remekselle riittää lauantaina ja sunnuntaina kakkossijatkin titteliin, vaikka Nambotin nakuttaisi voitot lipevällä nurmipinnalla.

Takavuosina laajalla rintamalla mitaleita rohmunut Suomi on nykyään mukana vain kahdella vakiokuljettajalla MM-sarjassa. Laatu tavallaan korvaa määrän, sillä mitaliprosentti on täydet 100.

Matti Seistola sivaltaa Shercollaan takuuvarmasti E3-luokan pronssia, jos aina arvaamaton Ranska ei tuo tullessaan mitään jättiyllätystä. Uransa jatkoa puntaroivalla Seistolalla on matkaa eteen 30 ja taakse 17 pistettä.

Uusin numero