H-D esitteli 2014 mallinsa

Harley-Davidson oli valinnut Denverin taidemuseon Coloradossa vuoden 2014 uutuuksien ensiestradiksi. Suurimmat muutokset ensi vuoden malleihin kohdistuvat Touring-mallistoon. H-D on saanut päätökseen 3,5 vuotta kestäneen ”project Rushmoren”, jossa mallistoa on kehitetty asiakkaiden toiveiden perusteella.

Merkittävin muutos on Touring-mallien 103-kuutiotuuman moottorin varustaminen nestejäähdytteisillä kansilla. Tämä ominaisuus tulee aluksi vain Euroopan markkinoille sekä uutuutena esiteltyyn trike-malliin. Tehoa koneesta on otettu noin 10% aiempaa enemmän. Kansien nestejäähdytys on kätketty varsin hyvin.

Ajettavuutta on parannettu valjastamalla pyörät yhdistelmä-ABS-jarrujärjestelmällä, jossa sekä käsi- että jalkajarru jakaa jarruvoimaa molemmille renkaille – painotus riippuu käytetystä jarrusta. Näin varmistetaan kaikissa olosuhteissa tasapainoinen ja turvallinen jarrutus.

Koko etuhaarukka on myös uusittu. Aikaisempi 43 mm keula on vaihtunut vahvemmaksi 49 mm keulaksi.

Kun pyörän käyntiäänet hiljenevät, stereoiden koko kasvaa. Näin myös H-D:lla. Ensi vuoden Touring-malleihin on saatavilla uusi Harman Kardonin 6,5 tuumaisella kosketusnäytöllä varustettu ”infotainment” multimedialaite joka sisältää m.m. radion, navigaattorin, ajotietokoneen, USB-liitännän ja blue tooth -yhteyden.

Tarkemmin Harleyn uutuuksista voi lukea Biken numerosta 10.13.

Uusin numero